zaterdag, januari 23, 2021
Home Blog COSTA MAGALLANES

COSTA MAGALLANES

Het zuidoosten van Tenerife, en bij name de gemeente Granadilla de Abona, moet worden opgewaardeerd, zegt María Luz Fernández, schepen/wethouder van Toerisme van deze gemeente. “Wij moeten een handelsmerk ontwikkelen en gebruiken om onze positie binnen het toerismebeleid te verstevigen om meer bekendheid te krijgen in het buitenland”, zegt zij.
Om dit idee te versterken is er voor de kuststreek een nieuwe naam gezocht die de verschillende stranden van Granadilla onder één noemer plaatst.

Er werd een naam gezocht en gevonden; de nieuwe naam verwijst naar de beroemde Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan die op 1 oktober 1519 op zijn verkenningstocht naar Malakka – meteen ook zijn eerste wereldreis – vóór Playa La Tejita zijn vijfschepenvloot heeft aangemeerd. Daar was toen de haven met de toepasselijke naam Monte Rosso gelegen en er moest water en brandhout ingeslagen worden.
Als we er Wikipedia bijhalen, lezen we dat Ferdinand Magellaan een Portugese ontdekkingsreiziger is die geboren werd onder de naam Fernão de Magalhães. Hij ontdekte met zijn schip de ‘Victoria’ onder andere de Straat van Magellaan, de straat tussen het Zuid-Amerikaanse vasteland en Vuurland (ook door hem ontdekt). Magellaan hoopte langs Zuid-Amerika naar de specerij-eilanden (de Molukken) te varen. Op deze manier kwam hij voorbij de Canarische Eilanden en hield hij halt in de kuststreek van El Médano.

In de zomer van 1519, een slordige 500 jaar geleden, begon het grote avontuur over zee, dat uiteindelijk de eerste reis om de wereld werd en meteen een van de grootste gebeurtenissen in de geschiedenis van de mensheid werd. Aan het roer van deze expeditie, bestaande uit vijf schepen, stond kapitein Fernando de Magallanes, die Sevilla verliet op zoek naar een nieuwe route voor de kruidenmarkt op de Molukken. Na de dood van deze veteraan is het Juan Sebastián Elcano die na een reis van drie jaar en 30 dagen terugkeert naar het Iberisch schiereiland. Deze expeditie kwam voorbij Granadilla de Abona in de zomer van 1519 en legde aan in de onmiddellijke omgeving van de Monte Rosso (Rode Berg). Dit volgens het verhaal ‘De eerste reis om de wereld’, de belangrijkste kroniek van het dagboek van de Italiaanse Vicenza Antonio de Pigafetta.

Costa Magallanes, is de nieuwe, niet onaardige naam die zal gebruikt worden om de 16 kilometer lange Granadillaanse kustlijn te omschrijven langs dewelke bekende stranden als El Médano, La Tejita, Los Abrigos, El Confital, Playa Chica en La Mareta liggen.

Niet alleen de fysieke kustlijn zal gepromoot worden, ook een breed spectrum waaronder cultuur, sport, onderwijs en geschiedenis zal de promotierevue passeren. Zonder daarom afbreuk te doen aan het authentieke, lokale karakter van de kust in al haar facetten. Geen massatoerisme; de geur en de sfeer van een vissersdorp moet behouden blijven, is de stelling die het gemeentebestuur heeft ingenomen.

María Luz Fernández is duidelijk in wat de toerist in haar gemeente komt zoeken: rust, ontspanning, familiariteit en windsurfen zijn de peilers en dit is ook de teneur op de beurs en in de promotiecampagnes die nog zullen volgen.

De Costa Magallanes verwijst ook naar een wereldwijd netwerk van dertien steden waar Magellaan voorbij voer en daar hoopt Granadilla snel lid van te worden. De toeristische merknaam van de verzameling stranden, El Médano, La Tejita, Los Abrigos, El Confital, Playa Chica en La Mareta, is een feit. La Costa Magallana is nu werkelijkheid.

Voortaan zal de Costa Magallanes in dezelfde rij passen waar ook de Costa Brava en veel andere Spaanse costas worden gedefinieerd; een kwestie dat je het weet.


Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!


close


Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!

Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennia lang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels die door Marc Engels worden geredigeerd. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet, ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

POPULAIR

- Reclame -

COLUMN GUY

FIESTAS … OVERAL FEESTEN

MIJN MOMENT

OUD EN VOL VERLANGEN

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

- Reclame -

WEETJES