dinsdag, november 28, 2023
spot_img
HomeBlogWeetjesCOSTA MAGALLANES

COSTA MAGALLANES

Het zuidoosten van Tenerife, en bij name de gemeente Granadilla de Abona, moest worden opgewaardeerd en daarvoor werd er een handelsmerk ontwikkeld om de positie binnen het toerismebeleid te verstevigen, dit om meer bekendheid te krijgen in het buitenland.
Om dit idee te versterken werd er voor de kuststreek een nieuwe naam gezocht die de verschillende stranden van Granadilla onder één noemer plaatst.

Er werd een naam gezocht en gevonden; de nieuwe naam verwijst naar de beroemde Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan die op 1 oktober 1519 op zijn verkenningstocht naar Malakka – meteen ook zijn eerste wereldreis – vóór Playa La Tejita zijn vijfschepenvloot heeft aangemeerd. Daar was toen de haven met de toepasselijke naam Monte Rosso gelegen en er moest water en brandhout worden ingeslagen.

Wikipedia

Als we er Wikipedia bijhalen, lezen we dat Ferdinand Magellaan een Portugese ontdekkingsreiziger is die geboren werd onder de naam Fernão de Magalhães. Hij ontdekte met zijn schip de ‘Victoria’ onder andere de Straat van Magellaan, de straat tussen het Zuid-Amerikaanse vasteland en Vuurland. Magellaan hoopte langs Zuid-Amerika naar de specerij-eilanden (de Molukken) te varen. Op deze manier kwam hij voorbij de Canarische Eilanden en hield hij halt in de omgeving van El Médano.

In 1519

In de zomer van 1519, een slordige 500 jaar geleden, begon het grote avontuur over zee, dat uiteindelijk de eerste reis om de wereld werd en meteen een van de grootste gebeurtenissen in de geschiedenis van de mensheid werd. Aan het roer van deze expeditie, bestaande uit vijf schepen, stond kapitein Fernando de Magallanes, die Sevilla verliet op zoek naar een nieuwe route voor de kruidenmarkt op de Molukken. Na de dood van deze veteraan is het Juan Sebastián Elcano die na een reis van drie jaar en 30 dagen terugkeert naar het Iberisch schiereiland. Deze expeditie kwam voorbij Granadilla de Abona in de zomer van 1519 en legde aan in de onmiddellijke omgeving van de Monte Rosso (Rode Berg). Dit volgens het verhaal ‘De eerste reis om de wereld’, de belangrijkste kroniek van het dagboek van de Italiaanse Vicenza Antonio de Pigafetta.

Lokaal karakter

Costa Magallanes, is de nieuwe, niet onaardige en welluidende naam die gebruikt wordt om de 16 kilometer lange Granadillaanse kustlijn te omschrijven langs dewelke de bekende stranden van El Médano, La Tejita, Los Abrigos, El Confital, Playa Chica en La Mareta liggen.

Niet alleen de fysieke kustlijn wordt gepromoot, ook een breed spectrum waaronder cultuur, sport, onderwijs en geschiedenis, passeerde de promotierevue. Zonder daarom afbreuk te doen aan het authentieke, lokale karakter van de kust in al haar facetten. Geen massatoerisme; de geur en de sfeer van een vissersdorp moet behouden blijven, is de stelling die het gemeentebestuur heeft ingenomen.

Costa Magallanes

Enkel rust, ontspanning, familiariteit en windsurfen zijn de grondpeilers en dit is ook de teneur in de promotiecampagnes die nog zullen volgen.

De Costa Magallanes verwijst ook naar een wereldwijd netwerk van dertien steden waar Magellaan voorbij voer en daar hoopt Granadilla snel lid van te worden. 
De toeristische merknaam van de verzameling stranden, El Médano, La Tejita, Los Abrigos, El Confital, Playa Chica en La Mareta, is een feit. La Costa Magallana is nu werkelijkheid.

Voortaan zal de Costa Magallanes in dezelfde rij passen waar ook de Costa Brava, Costa Adeje, Costa Brava en veel andere Spaanse costas worden gedefinieerd; een kwestie dat je het weet.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VERBODEN VOOR JONGEREN

VACCINATIE TEGEN RODDELS

WIJ BREKEN UIT

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

NOODHULP TE BETALEN

GEITENKAAS