dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogNieuwsCORONAPERSPECTIEF VOOR DE CANARISCHE EILANDEN
spot_img

CORONAPERSPECTIEF VOOR DE CANARISCHE EILANDEN

De Canarische president Ángel Víctor Torres is van mening dat de coronabeperkingen vruchten afwerpen door een voorbeeldig gedrag van de bevolking. We moeten nog even vasthouden aan de maatregelen om een nieuwe golf te voorkomen en waarschuwt dat de paasperiode wel eens roet in het eten kan gooien.
Reeds 60.000 eilandbewoners zijn ingeënt tegen het COVID-19-virus en naarmate de vaccins door Spanje verder worden verdeeld, zullen er meer mensen worden ingeënt. Hij geeft perspectief aan de toeristische sector door te duiden op de goede verwachtingen voor het volgende winterseizoen.

Wanneer er heropflakkeringen van besmetting zijn, is dat omdat er periodes voorkomen met grote traditionele waarden, zoals de voorbije kerst- en carnavalsperiode. Daaruit heeft de overheid geleerd en daarom zal de paas- en zomerperiode streng worden gereguleerd.
Wanneer de activiteiten maximaal worden beperkt en de economie deels wordt teruggeschroefd, zullen de besmettingen verder afnemen. We moeten met het virus leren leven tot aan de totale vaccinatie door de regels strikt na te leven, dixit de premier.

Het paastoerisme zal worden beperkt tot inwoners van de Canarische Eilanden, afhankelijk van het alarmniveau op elk eiland en van de buitenlanders die aankomen met een negatief CPR-attest. De president wil het aantal besmettingen nog verder verlagen, maar herhaalde dat zijn regering vóór Pasen besluiten zal nemen die de maatregelen zullen aanscherpen om een vierde golf te voorkomen.
Wij moeten snel 70% van onze bevolking vaccinneren en denken aan economisch herstel. Wij moeten aan het volgende winterseizoen denken en zijn ervan overtuigd dat de Europese toeristen snel terug willen komen naar de Canarische Eilanden omdat zij weten dat er op de eilanden weinig risico’s bestaan op een besmetting.

Nog even volhouden, nog een klein duwtje in de rug en dan gaan we terug in de richting van een nieuw normaal leven, zijn de woorden van de Canarische premier.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

VLUCHT NAAR TENERIFE

CARRERA POR LA VIDA

VERBODEN VOOR JONGEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img