vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsCORONANIVEAU OP GRAN CANARIA STIJGT

CORONANIVEAU OP GRAN CANARIA STIJGT

Nadat het aantal coronabesmettingen, het aantal opnames in ziekenhuizen en het aantal bezette bedden op Intensieve Zorgen (ICU) een lange tijd op een laag niveau bleven steken, is er nu een opstoot in de ontwikkeling van de gezondheidsindicatoren waardoor Gran Canaria wordt opgewaardeerd naar alarmniveau 2, wat een middelmatig risico betekent. Op de rest van de eilanden blijft het gezondheidsrisico op niveau 1, wat een laag risico inhoudt.


Donderdag 29 december 2022 is dag 1.028 in de coronageschiedenis.

Het dagelijks gemiddelde van conventionele ziekenhuisbedden bezet door COVID-19-patiënten bedraagt 1,95 procent. Ook de bezetting van ICU-bedden blijft met een bezettingsgraad van twee procent op alle eilanden onder controle.

Alarmniveau’s

Het ministerie van Volksgezondheid heeft afgelopen donderdag 29 december 2022 de alarmniveaus voor de gezondheid bijgewerkt naar aanleiding van het epidemiologische verslag van het directoraat-generaal Volksgezondheid, dat is uitgevoerd overeenkomstig de nieuwe criteria van de strategie voor toezicht en controle op covid-19 na de acute fase van de pandemie, op basis van indicatoren voor het gebruik van gezondheidszorgdiensten.

Gran Canaria

Volgens dit verslag stijgt Gran Canaria naar alarmniveau 2, middelmatig risico, gezien de ontwikkeling van zijn gezondheidsindicatoren, en blijven de overige eilanden op hetzelfde alarmniveau als voorheen, namelijk op niveau 1 of laag risico.

In het geval van Gran Canaria, dat tot 12 januari 2023 is opgewaardeerd tot gemiddeld niveau, is het aantal nieuwe ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners de afgelopen week gestegen. De opwaardering naar het middenniveau van Gran Canaria wordt periodiek opnieuw beoordeeld, zo nodig zelfs vóór de aangegeven datum. De rest van de indicatoren voor dit eiland blijft echter een laag risico of een gecontroleerde circulatie, zoals op de andere eilanden.

Verschillende niveau’s

De indicatoren voor het gebruik van gezondheidsdiensten, die betrekking hebben op de bedbezetting, zijn in wezen die welke de ernst van de COVID-19 markeren, en die welke in aanmerking worden genomen om het niveau van het gezondheidsrisico te bepalen. Er zijn vijf alarmniveaus (van 0 tot 4) vastgesteld om te beoordelen of de situatie er een is van totaal onder controle (0), over laag (1), middelhoog (2), hoog (3) tot zeer hoog risico (4).

Zorgindicatoren

In de Autonome Gemeenschap als geheel bedraagt het dagelijks gemiddelde van conventionele ziekenhuisbedden bezet door COVID-19-patiënten 1,95 procent. Het risiconiveau wat betreft het percentage conventionele bedbezetting is voor alle eilanden laag of gecontroleerd.

Bezettingsgraad

Het aantal bezette IC-bedden blijft op alle eilanden onder controle, met een bezettingsgraad van twee procent en een gemiddelde wekelijkse bezetting van 10 bedden.

De bezettingsgraad van het aantal ICU-bedden per 100.000 inwoners is gemiddeld 0,51 per 100.000 inwoners. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames door COVID van ICU-bedden bedraagt 1,01 per 100.000 inwoners, een laag risiconiveau. Het blijft op een gecontroleerd circulatieniveau of een laag risiconiveau op alle eilanden behalve Gran Canaria, dat stijgt naar een gemiddeld risiconiveau.

Incidentie bij 60-plussers

In de Autonome Gemeenschap Canarias bedraagt cumulatieve incidentie over zeven dagen voor 60-plussers 136,7 gevallen per 100.000 inwoners. Alle eilanden blijven op een laag risiconiveau of gecontroleerde circulatie.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

OUD EN VOL VERLANGEN

GELUK OP EEN EILAND

IK KOM ERAAN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

NAAR DE TOP VAN DE TEIDE

E-COMMERCE OP TENERIFE

HUWEN OP HET STRAND