zaterdag, september 30, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsCORONACONTROLES VAN HET NATIONAAL TOERISME

CORONACONTROLES VAN HET NATIONAAL TOERISME

De Canarische overheid heeft besloten om de screening van nationale passagiers die met het vliegtuig of met een ferry op de archipel aankomen, met een maand te verlengen. Deze maatregel werd op 15 februari gepubliceerd in het Staatsblad/Staatcourant van de Canarische Eilanden (BOC), en blijft van kracht tot 15 maart om middernacht.

Volgens een persmededeling van het Ministerie van Volksgezondheid is het de bedoeling om de ingevoerde gevallen van het coronavirus bij reizigers die uit andere delen van Spanje komen te controleren en in te dammen en om zonodig de vaccinaties tegen het COVID-19-virus te stimuleren.

De Canarische Eilanden zullen een maand langer de nationale passagiers die over zee of door de lucht naar de archipel komen, blijven screenen. Zo moeten personen die vanuit een andere autonome gemeenschap op de Canarische Eilanden aankomen, een COVID-vaccinatiebewijs, een negatieve diagnostische test op een actieve infectie of een bewijs voorleggen dat de ziekte minder dan zes maanden voor de reisdatum is doorgemaakt.

Deze maatregel trad voor het eerst in werking op 1 december 2020 in werking is getreden en dat heeft ertoe geleid dat reeds 777.188 passagiers vanaf andere Spaanse regio’s werden gecontroleerd, van wie 99 procent dit deed met een geldig bewijs.
Wie geen bewijs kon voorleggen werd een diagnostische test afgenomen in de terminal. Wie weigerde moest tien dagen in quarantaine. 

De regelgeving geldt niet voor passagiers jonger dan twaalf jaar en drie maanden die de Canarische Eilanden binnenkomen.
Worden ook vrijgesteld: passagiers die op doorreis zijn en een tussenstop maken op de Canarische Eilanden, alsmede personen die kunnen aantonen dat zij, ongeacht hun verblijfplaats, gedurende een periode van minder dan 72 uur vóór hun aankomst buiten de Autonome Gemeenschap van de Canarische Eilanden hebben verbleven.

Concreet wil dat zeggen dat toeristen die naar de Canarische regio afreizen met een eigen voertuig, of met een vliegtuig dat vanaf een andere Spaanse regio vertrekt – geen tussenstops – moeten voldoen aan deze coronaregelgeving.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

SNELWEG VERSUS TREIN

APP ALERTCOPS