dinsdag, september 26, 2023
spot_img
HomeCoronaCORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 991

CORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 991

Dag 991 is maandag 14 november 2022.

De bezetting van het aantal ziekenhuisbedden, inclusief het aantal bezette beden op Intensieve Zorgen (ICU) zijn de indicatoren die de gezondheidsdiensten gebruiken om het niveau van het gezondheidsrisico te bepalen in verband met de besmettingen van het Sars-CoV-2-virus. 

De enige bevolkingsgroep die verder wordt gemonitord zijn de zestigplussers, die de meest kwetsbare groep vormt. De cijfers en statistieken vertonen geen verdere daling meer van het aantal COVID-besmettingen en het aantal overlijdens door coronabesmettingen in deze leeftijdsgroep. 

Alarmniveaus

Er zijn vijf alarmniveaus (van 0 tot 4) vastgesteld om te beoordelen of er sprake is van een situatie van gecontroleerd verkeer. De cijfers staan voor geen (0 of groen), laag (1 of lichtoranje), middelhoog (2 of donkeroranje), hoog (3 of rood) of zeer hoog risico (4 of donkerbruin).

Naar aanleiding van indicatoren heeft het departement Volksgezondheid van de Canarische Eilanden beslist om alle eilanden in hetzelfde alarmniveau te houden. Alle eilanden bevinden zich nu in de laagste besmettingsklasse, wat op zich goed nieuws is. Zie afbeelding onderaan.

Incidentie bij 60-plussers

De Canarische Eilanden registreerden de voorbije zes dagen 734 (+237⤉) nieuwe besmettingen bij mensen ouder dan 60 jaar. 107 (⤉) onder hen zijn opgenomen in ziekenhuizen, waarvan er 5 (=) op Intensieve Zorgen zijn ondergebracht. Alle patiënten zijn ouder dan zestig jaar, dit is de enige leeftijdscategorie die door de overheid nog wordt gemonitord.
Het gecumuleerd aantal COVID-besmettingen bij zestigplussers, sinds het begin van de pandemie, ligt aldus op 101.601. 

Volksgezondheid deelt mee dat sinds 12 augustus, bij de berekening van het aantal bedden dat door COVID-19-patiënten wordt bezet, rekening is gehouden met het aantal bedden dat wordt bezet door patiënten met longontsteking of acute luchtweginfectie of andere pathologieën die (worden geacht) toegeschreven te zijn aan een SARS-CoV-2-infectie.

De cumulatieve incidentie (A.I.) voor deze leeftijdsgroep bedraagt over 14 dagen 246,71 (⤉) gevallen per 100.000 inwoners en over 7 dagen 145,16 (⤉) gevallen per 100.000 inwoners. De trend die alle cijfers volgen stijgen opnieuw. Op 8 juli 2022 waren er nog 913 besmette gevallen per 100.000 inwoners over 7 dagen.

Sterfgevallen

In de afgelopen vier dagen zijn er 6 (⤉) sterfgevallen gemeld; drie op Tenerife, 2 op Gran Canaria en een op Lanzarote. 
Alle overleden personen waren tussen 68 en 89 jaar oud en hadden allen eerdere pathologieën.

Tweede boosterprik

Het directoraat-generaal Volksgezondheid dat sinds het begin van de griepvaccinatiecampagne op 24 oktober in alle gezondheidscentra van de archipel in totaal 58.376 doses van dit vaccin zijn toegediend.

Per eiland zijn deze doses als volgt verdeeld: 24.569 op Tenerife, 22.862 op Gran Canaria, 3.961 op Lanzarote, 2.967 op La Palma, 2.235 op Fuerteventura, 1.375 op La Gomera en 407 op El Hierro.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES