zaterdag, september 30, 2023
spot_img
HomeCoronaCORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 955

CORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 955

Dag 955 is zaterdag 8 oktober 2022.

De bezetting van het aantal ziekenhuisbedden, inclusief het aantal bezette beden op Intensieve Zorgen (ICU) zijn de indicatoren die de gezondheidsdiensten gebruiken om het niveau van het gezondheidsrisico te bepalen in verband met de besmettingen van het Sars-CoV-2-virus. 

De enige bevolkingsgroep die verder wordt gemonitord zijn de zestigplussers, die de meest kwetsbare groep vormt. De cijfers en statistieken vertonen geen verdere daling meer van het aantal COVID-besmettingen en het aantal overlijdens door coronabesmettingen in deze leeftijdsgroep. 

Alarmniveaus

Er zijn vijf alarmniveaus (van 0 tot 4) vastgesteld om te beoordelen of er sprake is van een situatie van gecontroleerd verkeer. De cijfers staan voor geen (0 of groen), laag (1 of lichtoranje), middelhoog (2 of donkeroranje), hoog (3 of rood) of zeer hoog risico (4 of donkerbruin).

Naar aanleiding van indicatoren heeft het departement Volksgezondheid van de Canarische Eilanden beslist om alle eilanden in hetzelfde alarmniveau te houden. Alle eilanden bevinden zich nu in de laagste besmettingsklasse, wat op zich goed nieuws is. Zie afbeelding onderaan.

Incidentie bij 60-plussers

De Canarische Eilanden registreerden de voorbije vier dagen 254 (⤈) nieuwe besmettingen bij mensen ouder dan 60 jaar. 79 (⤈) onder hen zijn opgenomen in ziekenhuizen, waarvan er 8 (⤉) op Intensieve Zorgen zijn ondergebracht. Alle patiënten zijn ouder dan zestig jaar, dit is de enige leeftijdscategorie die door de overheid nog wordt gemonitord.
Het gecumuleerd aantal COVID-besmettingen bij zestigplussers, sinds het begin van de pandemie, ligt aldus op 98.336. 

Sterfgevallen

De cumulatieve incidentie (A.I.) voor deze leeftijdsgroep bedraagt over 14 dagen 207,75 (⤉) gevallen per 100.000 inwoners en over 7 dagen 108,42 (⤈) gevallen per 100.000 inwoners. De trend die alle cijfers volgen is niet meer dalend. Op 8 juli 2022 waren er nog 913 besmette gevallen per 100.000 inwoners over 7 dagen.

In de afgelopen vier dagen zijn er 4 (⤈) sterfgevallen gemeld; twee op Tenerife, twee op Gran Canaria en een op Lanzarote. 
Alle overleden personen waren tussen 73 en 93 jaar oud en hadden allen eerdere pathologieën.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

CARRERA POR LA VIDA

VLIEGEN NAAR TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

OPLOSSING IN ZICHT

STRENG DOUANEBELEID

CIJFERS OVER TENERIFE