zaterdag, september 30, 2023
spot_img
HomeCoronaCORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 947

CORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 947

Dag 947 is woensdag 30 september 2022.

Het belangrijkste bericht is dat alle eilanden, door het COVID-19-virus, een laag gezondheidsrisico blijven behouden. De bezettingsgraad van ICU-bedden bedraagt 1 procent, dit is 0,28 bezette IC-bedden per 100.000 inwoners. De conventionele ziekenhuisbedden zijn bezet door coronapatiënten voor 1,45%.

De bezetting van het aantal ziekenhuisbedden, inclusief het aantal bezette beden op Intensieve Zorgen (ICU) zijn de indicatoren die de gezondheidsdiensten gebruiken om het niveau van het gezondheidsrisico te bepalen in verband met de besmettingen van het Sars-CoV-2-virus. 

De enige bevolkingsgroep die verder wordt gemonitord zijn de zestigplussers, die de meest kwetsbare groep vormt. De cijfers en statistieken vertonen geen verdere daling meer van het aantal COVID-besmettingen en het aantal overlijdens door coronabesmettingen in deze leeftijdsgroep. 

Alarmniveaus

Er zijn vijf alarmniveaus (van 0 tot 4) vastgesteld om te beoordelen of er sprake is van een situatie van gecontroleerd verkeer. De cijfers staan voor geen (0 of groen), laag (1 of lichtoranje), middelhoog (2 of donkeroranje), hoog (3 of rood) of zeer hoog risico (4 of donkerbruin).

Naar aanleiding van indicatoren heeft het departement Volksgezondheid van de Canarische Eilanden beslist om alle eilanden in hetzelfde alarmniveau te houden. Alle eilanden bevinden zich nu in de laagste besmettingsklasse, wat op zich goed nieuws is. Zie afbeelding onderaan.

Incidentie

De cumulatieve incidentie (A.I.) voor deze leeftijdsgroep bedraagt over 7 dagen bedraagt 103,40 (⤈) gevallen per 100.000 inwoners. De trend die alle cijfers volgen is dalend. Op 8 juli 2022 waren er nog 913 besmette gevallen per 100.000 inwoners over 7 dagen.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

GELUK OP EEN EILAND

ZWEMBADGENOEGENS

VERBODEN VOOR JONGEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

BELANGRIJKE NAALDBOSSEN

CUMBRE VIEJA – DAG 12