vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeCoronaCORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 925

CORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 925

Dag 925 is woensdag 7 september 2022.

De bezetting van het aantal ziekenhuisbedden, inclusief het aantal bezette beden op Intensieve Zorgen (ICU) zijn de indicatoren die de gezondheidsdiensten gebruiken om het niveau van het gezondheidsrisico te bepalen in verband met de besmettingen van het Sars-CoV-2-virus. 

De enige bevolkingsgroep die verder wordt gemonitord zijn de zestigplussers, die de meest kwetsbare groep vormt. De cijfers en statistieken vertonen een verdere daling van het aantal COVID-besmettingen en het aantal overlijdens door coronabesmettingen in deze leeftijdsgroep. 

Alarmniveaus

Er zijn vijf alarmniveaus (van 0 tot 4) vastgesteld om te beoordelen of er sprake is van een situatie van gecontroleerd verkeer. De cijfers staan voor geen (0 of groen), laag (1 of lichtoranje), middelhoog (2 of donkeroranje), hoog (3 of rood) of zeer hoog risico (4 of donkerbruin).

Naar aanleiding van indicatoren heeft het departement Volksgezondheid van de Canarische Eilanden beslist om alle eilanden in hetzelfde alarmniveau te houden. Alle eilanden bevinden zich nu in de laagste besmettingsklasse, wat op zich goed nieuws is. Zie afbeelding onderaan.

Incidentie bij 60-plussers

De Canarische Eilanden registreerden de voorbije vier dagen 190 (⤈) nieuwe besmettingen bij mensen ouder dan 60 jaar. 99 (⤈) onder hen zijn opgenomen in ziekenhuizen, waarvan 5 (⤈) op Intensieve Zorgen zijn ondergebracht. Alle patiënten zijn ouder dan zestig jaar, dit is de enige leeftijdscategorie die nog wordt gemonitord.
Het gecumuleerd aantal COVID-besmettingen bij zestigplussers sinds het begin van de pandemie ligt aldus op 96.304. 

Sterfgevallen

De cumulatieve incidentie (A.I.) voor deze leeftijdsgroep bedraagt over 14 dagen 206,13 (⤈) gevallen per 100.000 inwoners en over 7 dagen 94,28 (⤈) gevallen per 100.000 inwoners. De trend die alle cijfers volgen is dalend sedert 8 juli toen de A.I. over 7 dagen 913 besmette gevallen per 100.000 inwoners was.

In de afgelopen vier dagen zijn er 4 (⤉) sterfgevallen gemeld; een op Tenerife, twee op Gran Canaria en een op La Palma. 
Alle overleden personen waren tussen 66 en 89 jaar oud en hadden allen eerdere pathologieën.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

FRANSE COMPLIMENTJES

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES