dinsdag, januari 31, 2023
spot_img
HomeCoronaCORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 906

CORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 906

De bezetting van het aantal ziekenhuisbedden, inclusief het aantal bezette beden op Intensieve Zorgen (ICU) zijn de indicatoren die de gezondheidsdiensten gebruiken om het niveau van het gezondheidsrisico te bepalen in verband met de besmettingen van het Sars-CoV-2-virus. 

De enige bevolkingsgroep die verder wordt gemonitord zijn de zestigplussers, die de meest kwetsbare groep vormt. De cijfers en statistieken vertonen een verdere daling van het aantal COVID-besmettingen en het aantal overlijdens door coronabesmettingen in deze leeftijdsgroep. 

Alarmniveaus

Er zijn vijf alarmniveaus (van 0 tot 4) vastgesteld om te beoordelen of er sprake is van een situatie van gecontroleerd verkeer. De cijfers staan voor geen (0 of groen), laag (1 of lichtoranje), middelhoog (2 of donkeroranje), hoog (3 of rood) of zeer hoog risico (4 of donkerbruin).

Naar aanleiding van indicatoren heeft het departement Volksgezondheid van de Canarische Eilanden beslist om alle eilanden in hetzelfde alarmniveau te houden. Uitgezonderd Gran Canaria die van alarmniveau 2 (code donkeroranje) naar de laagste besmettingsklasse verhuist. Zie afbeelding onderaan.

Incidentie bij 60-plussers

De Canarische Eilanden registreerden de voorbije vier dagen 306 (⤈) nieuwe besmettingen bij mensen ouder dan 60 jaar en 127 (⤈) onder hen zijn opgenomen in ziekenhuizen, waarvan 9 (⤈) op Intensieve Zorgen liggen. Allen ouder dan zestig jaar, dit is de enige leeftijdscategorie die nog wordt gemonitord.
Het gecumuleerd aantal COVID-besmettingen bij zestigplussers sinds het begin van de pandemie ligt aldus op 95.016 (⤉). 

Sterfgevallen

De cumulatieve incidentie voor deze leeftijdsgroep bedraagt over 14 dagen 343,22 (⤈) gevallen per 100.000 inwoners en over 7 dagen 146,57 (⤈) gevallen per 100.000 inwoners. Alle cijfers vertonen een dalende trend die is ingezet op 8 juli, toen bedroeg de cumulatieve incidentie over 7 dagen, 913 gevallen per 100.000 inwoners.

In de afgelopen vier dagen zijn er 7 (⤈) sterfgevallen gemeld; vier op Tenerife, twee op Gran Canaria een op Lanzarote. 
Alle overleden personen waren tussen 61 en 89 jaar oud en hadden eerdere pathologieën.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VLIEGEN NAAR TENERIFE

VACCINATIE TEGEN RODDELS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES