vrijdag, januari 27, 2023
spot_img
HomeCoronaCORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 891

CORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 891

Indicatoren

De bezetting van het aantal ziekenhuisbedden, inclusief het aantal bezette beden op Intensieve Zorgen (ICU) zijn de indicatoren die de gezondheidsdiensten gebruiken om het niveau van het gezondheidsrisico te bepalen in verband met de besmettingen van het Sars-CoV-2-virus. 

Er zijn vijf alarmniveaus (van 0 tot 4) vastgesteld om te beoordelen of er sprake is van een situatie van gecontroleerd verkeer. De cijfers staan voor geen (0 of groen), laag (1 of lichtoranje), middelhoog (2 of donkeroranje), hoog (3 of rood) of zeer hoog risico (4 of donkerbruin).

Naar aanleiding van indicatoren heeft het departement Volksgezondheid van de Canarische Eilanden beslist om alle eilanden op hun vorig alarmniveau te laten staan. Zodoende staan Gran Canaria, Tenerife en El Hierro in alarmniveau 2 (code donkeroranje) en de overige eilanden Lanzarote, Fuerteventura, La Palma en La Gomera in alarmcode 1 (lichtoranje).  

COVID-bedden

Op alle Canarische Eilanden samen bedraagt het gemiddelde aantal conventionele ziekenhuisbedden die door COVID-19-patiënten wordt bezet 18,5%.

Er liggen momenteel 31 (⤉) patiënten op ICU. De bezettingsgraad van het aantal ziekenhuisbedden blijft steken op 5,4 procent of 1,33 bedden per 100.000 inwoners, zodat het gemiddeld aantal besmettingen op de Canarische Eilanden globaal op een laag risiconiveau worden gehandhaafd.  
Alle eilanden blijven op hetzelfde alarmniveau als voorheen: Tenerife, La Palma en El Hierro op niveau 2 (medio) , Gran Canaria op niveau 3 (alto), en Lanzarote (inclusief La Graciosa), Fuerteventura en La Gomera op niveau 1 (bajo). Zie afbeelding onderaan.

Incidentie bij 60-plussers

De Canarische Eilanden registreerden de voorbije drie dagen 677 (⤈) nieuwe besmettingen bij mensen ouder dan 60 jaar en 278 (⤈) onder hen zijn opgenomen in ziekenhuizen, waarvan 23 (⤈) op Intensieve Zorgen liggen. Allen ouder dan zestig jaar, dit is de enige leeftijdscategorie die nog wordt gemonitord.
Het gecumuleerd aantal COVID-besmettingen bij zestigplussers sinds het begin van de pandemie ligt aldus op 93.388 (⤉). 

De cumulatieve incidentie voor deze leeftijdsgroep bedraagt over 14 dagen 604,26 (⤈) gevallen per 100.000 inwoners en over 7 dagen 259,63 (⤈) gevallen per 100.000 inwoners. Alle cijfers vertonen een dalende trend die is ingezet op 8 juli, toen bedroeg de cumulatieve incidentie over 7 dagen, 913 gevallen per 100.000 inwoners.

In de afgelopen drie dagen zijn er 13 (⤈) sterfgevallen gemeld; negen op Tenerife en vier op Gran Canaria. 
Alle overleden personen waren tussen 71 en 109 jaar oud en hadden eerdere pathologieën, uitgezonderd een 53-jarige patiënt.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

TENERIFE… ¡YA VOY!

ANDERE GEWOONTES

MEER DAN 29.000 LEDEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

PALM-MAR GROEIT

IJSGROT – CUEVA DEL HIELO