zondag, januari 29, 2023
spot_img
HomeCoronaCORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 884

CORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 884

Indicatoren

De bezetting van het aantal ziekenhuisbedden, inclusief het aantal bezette beden op Intensieve Zorgen (ICU) zijn de indicatoren die de gezondheidsdiensten gebruiken om het niveau van het gezondheidsrisico te bepalen in verband met de besmettingen van het Sars-CoV-2-virus. 

Er zijn vijf alarmniveaus (van 0 tot 4) vastgesteld om te beoordelen of er sprake is van een situatie van gecontroleerd verkeer. De cijfers staan voor geen (0 of groen), laag (1 of lichtoranje), middelhoog (2 of donkeroranje), hoog (3 of rood) of zeer hoog risico (4 of donkerbruin).

Naar aanleiding van indicatoren heeft het departement Volksgezondheid van de Canarische Eilanden beslist om alle eilanden op hun vorig alarmniveau te laten staan. Zodoende staat Gran Canaria in alarmniveau 3 (code rood), Tenerife, El Hierro en La Palma in alarmniveau 2 (code donkeroranje) en de overige eilanden Lanzarote, Fuerteventura en La Gomera in alarmcode 1 (lichtoranje).  

COVID-bedden

Op alle Canarische Eilanden samen bedraagt het gemiddelde aantal conventionele ziekenhuisbedden die door COVID-19-patiënten wordt bezet 18,5%.

Er liggen momenteel 31 (⤉) patiënten op ICU. De bezettingsgraad van het aantal ziekenhuisbedden blijft steken op 5,4 procent of 1,33 bedden per 100.000 inwoners, zodat het gemiddeld aantal besmettingen op de Canarische Eilanden globaal op een laag risiconiveau worden gehandhaafd.
Alle eilanden blijven op hetzelfde alarmniveau als voorheen: Tenerife, La Palma en El Hierro op niveau 2 (medio) , Gran Canaria op niveau 3 (alto), en Lanzarote (inclusief La Graciosa), Fuerteventura en La Gomera op niveau 1 (bajo). Zie afbeelding onderaan.

Incidentie bij 60-plussers

De Canarische Eilanden registreerden de voorbije drie dagen 1.757 nieuwe besmettingen bij mensen ouder dan 60 jaar en 383 onder hen zijn opgenomen in ziekenhuizen, waarvan 30 op Intensieve Zorgen liggen. Allen ouder dan zestig jaar, dit is de enige leeftijdscategorie die nog wordt gemonitord.
Het gecumuleerd aantal COVID-besmettingen bij zestigplussers sinds het begin van de pandemie ligt aldus op 92.085.

De Canarische Eilanden registreerden de voorbije drie dagen 1.757 nieuwe besmettingen bij mensen ouder dan 60 jaar.
De cumulatieve incidentie voor deze leeftijdsgroep bedraagt over 14 dagen 891,15 gevallen per 100.000 inwoners en over 7 dagen 341,60 gevallen per 100.000 inwoners. Deze cijfers hebben een dalende trend ingezet op 8 juli, toen bedroeg de cumulatieve incidentie over 7 dagen, 913 gevallen per 100.000 inwoners.

In de afgelopen drie dagen zijn er 21 sterfgevallen gemeld; zeven op Tenerife en veertien op Gran Canaria.
Alle overleden personen waren tussen 68 en 94 jaar oud en hadden eerdere pathologieën.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

ANDERE GEWOONTES

ZWEMBADGENOEGENS

HOPELOOS VERLIEFD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

SNELWEG VERSUS TREIN

KLACHTEN BIJ AANKOOP