dinsdag, januari 31, 2023
spot_img
HomeCoronaCORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 878

CORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 878

Indicatoren

De indicatoren voor het gebruik van de gezondheidsdiensten, die betrekking hebben op de bedbezetting, zijn in wezen de indicatoren die de ernst aangeven en die in aanmerking worden genomen om het niveau van het gezondheidsrisico te bepalen in verban met het coronavirus. 

Er zijn vijf alarmniveaus (van 0 tot 4) vastgesteld om te beoordelen of er sprake is van een situatie van gecontroleerd verkeer. De cijfers staan voor geen (0), laag (1), middelhoog (2), hoog (3) of zeer hoog risico (4).

Naar aanleiding van indicatoren heeft het departement Volksgezondheid van de Canarische Eilanden beslist om Gran Canaria naar alarmniveau 3 (code rood) en La Palma naar alarmniveau 2 (code oranje) te brengen. Vooral als gevolg van de stijging van het aantal ziekenhuisbedden die door COVID-patiënten zijn ingenomen. 

COVID-bedden

Op alle Canarische Eilanden samen bedraagt het gemiddelde aantal conventionele ziekenhuisbedden die door COVID-19-patiënten wordt bezet 18,5%.

Er zijn momenteel 450 (⤈) patiënten in het ziekenhuis opgenomen waarvan 29 (⤈) op Intensieve Zorgen (ICU) en 421 (⤈) op een gewone afdeling. Alle cijfers duiden op een dalende trend.
Alle eilanden blijven op hetzelfde alarmniveau als voorheen: Tenerife, La Palma en El Hierro op niveau 2 (medio) , Gran Canaria op niveau 3 (alto), en Lanzarote (inclusief La Graciosa), Fuerteventura en La Gomera op niveau 1 (bajo). Zie afbeelding onderaan.

Incidentie bij 60-plussers

Het Canarische Ministerie van Volksgezondheid meldt 1.336 nieuwe COVID-19-besmettingen gedurende de voorbije drie dagen bij mensen ouder dan 60 jaar.
Zo werden er reeds 90.356 (⤉) personen besmet met het virus en bedraagt de geaccumuleerde incidentie (A.I) op 14 dagen 1.336,73 (⤈) gevallen per 100.000 inwoners en 545,92 (⤈) gevallen op 7 dagen. 
Het aantal besmettingen is de voorbije maand verdubbeld.

Anderzijds zijn er in de afgelopen drie dagen 19 sterfgevallen gemeld, waarvan vijf op Tenerife, één op Fuerteventura en dertien op Gran Canaria.
Alle personen, tussen 65 en 97 jaar oud waren ziek en hadden eerdere pathologieën.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VAN KUST TOT KUST

OUD EN VOL VERLANGEN

TENERIFE… ¡YA VOY!

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

TIJD HEEFT VLEUGELS

KALK EN STEEN METSELT WEL

- Reclame -spot_img

WEETJES

VLIEGANGST

ZANDTAPIJT

SUPERGEHEUGEN