donderdag, december 8, 2022
spot_img
HomeCoronaCORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 868

CORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 868

Het aantal opnames blijft stijgen en de geaccumuleerde incidentie (A.I.) bij 60-plussers is sinds begin juni met meer dan 30% gestegen.

Volksgezondheid dringt er bij de bevolking op aan hun vaccinatieschema tegen het COVID-19-virus te voltooien met de boosterdosis. Het Servicio Canario de la Salud (SCS) heeft onlangs ruim 1,3 miljoen sms’jes verstuurd om mensen aan hun vaccinatieafspraken te herinneren en om hen te overtuigen om de boosterdosis te laten zetten.

Indicatoren

De indicatoren voor het gebruik van de gezondheidsdiensten, die betrekking hebben op de bedbezetting, zijn in wezen de indicatoren die de door COVID-19 veroorzaakte ernst aangeven en die in aanmerking worden genomen om het niveau van het gezondheidsrisico te bepalen. Er zijn vijf alarmniveaus (van 0 tot 4) vastgesteld om te beoordelen of er sprake is van een situatie van gecontroleerd verkeer. De cijfers staan voor geen, laag, middelhoog, hoog of zeer hoog risico.

Intensive Care

De zorgindicatoren blijven toenemen. Het aantal ziekenhuisbedden dat door COVID-19-besmette personen wordt bezet, stijgt naar 477. Daarvan zijn er 23 patiënten opgenomen in het ICU en worden intensieve zorgen toegediend.

Op de Canarische Eilanden zijn er opgeteld 85.728 zestigplussers (+ 2.027 en stijgend) besmet met het coronavirus. De geaccumuleerde incidentie komt aldus op 1.646,3 gevallen te staan per 100.000 inwoners over 14 dagen. Over zeven dagen staat de A.I. op 876,82 per 100.000 inwoners.

Overlijdens

In de autonome regio Canarias (als geheel) zijn er de afgelopen vier dagen 16 personen overleden ten gevolge van een COVID-besmetting, 11 op Tenerife en 5 op Gran Canaria. Alle patiënten hadden een pathologische voorgeschiedenis en waren tussen 60 en 96 jaar oud.

Waarom er vooralsnog geen maatregelen worden getroffen kan HIER gelezen worden.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

OSCILLEREND TOERISME

VERDRINKINGEN

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ELKE KLOKSLAG ÉÉN DRUIF

ROKEN VERBODEN