zondag, januari 29, 2023
spot_img
HomeCoronaCORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 863

CORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 863

Het Canarische Ministerie van Volksgezondheid heeft de alarmniveaus voor de volksgezondheid geactualiseerd dat is opgesteld overeenkomstig de nieuwe criteria beschreven in de bewakings- en controlestrategie COVID-19, op basis van indicatoren voor het gebruik van de gezondheidszorg.

De alarmniveau’s op de Canarische Eilanden zijn veranderd. Alle eilanden staan in alarmniveau 1, uitgezonderd Tenerife, die naar nivel 2 zakt en nu bij Gran Canaria staat. Het aantal bezette ICU-bedden voor coronapatiënten op de Canarische Eilanden is gestegen van 16,9% naar 19,8% en staat nu op een mediaal risiconiveau.

Indicatoren

De indicatoren voor het gebruik van de gezondheidsdiensten, die betrekking hebben op de bedbezetting, zijn in wezen de indicatoren die de door COVID-19 veroorzaakte ernst aangeven en die in aanmerking worden genomen om het niveau van het gezondheidsrisico te bepalen. Er zijn vijf alarmniveaus (van 0 tot 4) vastgesteld om te beoordelen of er sprake is van een situatie van gecontroleerd verkeer. De cijfers staan voor geen, laag, middelhoog, hoog of zeer hoog risico.

Intensive Care

De zorgindicatoren blijven zich ontwikkelen en het dagelijkse gemiddelde aantal conventionele ziekenhuisbedden dat door COVID-19-patiënten wordt bezet, stijgt van 16,9 naar 19,8 procent. Dat is 1,01 ziekenhuisbedden per 100.000 inwoners. Het risiconiveau in termen van het percentage conventionele beddenbezetting blijft nihil voor alle eilanden, behalve voor Tenerife en Gran Canaria die een laag risico lopen.

Het aantal bezette ICU-bedden is de afgelopen week blijft steken op 20 eenheden, terwijl de bezettingsgraad op vier procent blijft staan.

Incidentie bij 60-plussers

In de Autonome Gemeenschap als geheel is het zevendaagse gecumuleerde incidentiecijfer voor 60-plussers in één week opgelopen van 13 tot 28 procent. De meeste eilanden lopen een middelgroot risico, met uitzondering van Tenerife en Gran Canaria waar het risico op besmetting hoger ligt, in deze leeftijdscategorie.

Waarom er vooralsnog geen maatregelen worden getroffen kan HIER gelezen worden.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

ZWEMBADGENOEGENS

MIJN DAG

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

‘S LANDS WIJS

- Reclame -spot_img

WEETJES