maandag, februari 6, 2023
spot_img
HomeCoronaCORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 856

CORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 856

De alarmniveau’s op de Canarische Eilanden blijven onveranderd. Alle eilanden staan in alarmniveau 1, uitgezonderd Gran Canaria die op niveau 2 blijft staan. Het aantal bezette ICU-bedden voor coronapatiënten op alle eilanden is verhoogd en staat met 16,9% op een mediaal risiconiveau.

Het Canarische Ministerie van Volksgezondheid heeft de alarmniveaus voor de volksgezondheid geactualiseerd dat is opgesteld overeenkomstig de nieuwe criteria beschreven in de bewakings- en controlestrategie COVID-19, op basis van indicatoren voor het gebruik van de gezondheidszorg.

Indicatoren

De indicatoren voor het gebruik van de gezondheidsdiensten, die betrekking hebben op de bedbezetting, zijn in wezen de indicatoren die de door COVID-19 veroorzaakte ernst aangeven en die in aanmerking worden genomen om het niveau van het gezondheidsrisico te bepalen. Er zijn vijf alarmniveaus (van 0 tot 4) vastgesteld om te beoordelen of er sprake is van een situatie van gecontroleerd verkeer. De cijfers staan voor geen, laag, middelhoog, hoog of zeer hoog risico.

Zorgindicatoren

De zorgindicatoren blijven zich ontwikkelen en het dagelijkse gemiddelde aantal conventionele ziekenhuisbedden dat door COVID-19-patiënten wordt bezet, stijgt van 3,52 naar 16,9 procent. Het risiconiveau in termen van het percentage conventionele beddenbezetting blijft onder controle voor alle eilanden, behalve Gran Canaria die een middelmatig risico loopt.

Intensive Care

Het aantal bezette ICU-bedden die bezet zijn met coronapatiënten is gestegen ten opzichte van de vorige evaluatie van 3,52 naar 21,6%.

De bezettingsgraad van ICU-bedden per 100.000 inwoners is gestegen van 0,7483 NAAR 1,06 ICU-bedden bezet per 100.000 inwoners. Daarmee bevinden alle eilanden zich in een gecontroleerde circulatie, behalve Gran Canaria.

Incidentie bij 60-plussers

In de Autonome Gemeenschap als geheel is het zevendaagse gecumuleerde incidentiecijfer voor 60-plussers met 13% verhoogd ten opzichte van de voorgaande week. De meeste eilanden lopen een middelgroot risico, evenals de Gemeenschap in haar geheel, met uitzondering van Gran Canaria waar het risico hoog blijft.

Waarom er geen maatregelen worden getroffen kan HIER gelezen worden.

Alarmsituatie op de Canarische Eilanden op 30 juni 2022. 

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

WIJ ZIJN DE PINEUT

OSCILLEREND TOERISME

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES