vrijdag, december 9, 2022
spot_img
HomeCoronaCORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 834

CORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 834

De alarmniveau’s op de Canarische Eilanden blijven onveranderd. Alle eilanden staan in alarmniveau 1, uitgezonderd Gran Canaria die op niveau 2 blijft staan. Het aantal bezette IC-bedden op alle eilanden blijft op het laagste risiconiveau.

Het Canarische Ministerie van Volksgezondheid heeft vandaag de alarmniveaus voor de volksgezondheid geactualiseerd dat is opgesteld overeenkomstig de nieuwe criteria van de bewakings- en controlestrategie COVID-19 na de acute fase van de pandemie, op basis van indicatoren voor het gebruik van de gezondheidszorg.

Indicatoren

De indicatoren voor het gebruik van de gezondheidsdiensten, die betrekking hebben op de bedbezetting, zijn in wezen de indicatoren die de door COVID-19 veroorzaakte ernst aangeven en die in aanmerking worden genomen om het niveau van het gezondheidsrisico te bepalen. Er zijn vijf alarmniveaus (van 0 tot 4) vastgesteld om te beoordelen of er sprake is van een situatie van gecontroleerd verkeer. De cijfers staan voor geen, laag, middelhoog, hoog of zeer hoog risico.

Zorgindicatoren

De zorgindicatoren blijven zich gunstig ontwikkelen en het dagelijkse gemiddelde aantal conventionele ziekenhuisbedden dat door COVID-19-patiënten wordt bezet, blijft stabiel. Het risiconiveau in termen van het percentage conventionele beddenbezetting is laag of in gecontroleerde omloop voor alle eilanden behalve Gran Canaria en El Hierro, die een middelmatig risico lopen.

Intensive Care

Het aantal bezette IC-bedden is licht gestegen ten opzichte van de vorige evaluatie en de bezettingsgraad bedroeg 3,6%, een gecontroleerde circulatie in de autonome gemeenschap als geheel en op alle eilanden.

De bezettingsgraad van IC-bedden per 100.000 inwoners bedraagt 0,83 IC-bedden bezet per 100.000 inwoners en alle eilanden bevinden zich in een gecontroleerde circulatie, behalve Gran Canaria en La Gomera, die een laag risiconiveau hebben.

Incidentie bij 60-plussers

In de Autonome Gemeenschap als geheel is het zevendaagse gecumuleerde incidentiecijfer voor 60-plussers met 16% gedaald ten opzichte van de voorgaande week. De meeste eilanden lopen een middelgroot risico, evenals de Gemeenschap in haar geheel, met uitzondering van La Palma en La Gomera, die een laag risico lopen, en El Hierro, dat een hoog risico blijft lopen.

De Canarische Eilanden hebben deze voorbije week 1.362 nieuwe positieve gevallen gemeld bij mensen ouder dan 60 jaar en zeven personen zijn de voorbije drie dagen overleden.
Het gecumuleerde aantal gevallen van coronavirus bedraagt aldus 68.915 personen. De cumulatieve incidentie op de eilanden bedraagt dus 831,39 gevallen per 100.000 inwoners op 14 dagen en 443,98 op 7 dagen.
Op de Canarische Eilanden zijn 230 mensen opgenomen in ziekenhuizen, waarvan er 12 op Intensieve Zorgen (ICU) liggen. Er werden zes sterfgevallen gemeld, waarvan vier op Gran Canaria en twee op Tenerife. Allen waren ze tussen 70 en 93 jaar oud en hadden eerdere pathologieën.

Alarmsituatie op de Canarische Eilanden op 2 juni 2022 

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

KLACHTEN BIJ AANKOOP

WACHTDIENST APOTHEKEN

WAT MET ONZE PLANEET