maandag, juni 27, 2022
spot_img
HomeCoronaCORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 827

CORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 827

De alarmniveau’s op de Canarische Eilanden blijven onveranderd. Alle eilanden staan in alarmniveau 1, uitgezonderd Gran Canaria die op niveau 2 blijft staan. Het aantal bezette IC-bedden op alle eilanden blijft op het laagste risiconiveau.

Het Canarische Ministerie van Volksgezondheid heeft vandaag de alarmniveaus voor de volksgezondheid geactualiseerd dat is opgesteld overeenkomstig de nieuwe criteria van de bewakings- en controlestrategie COVID-19 na de acute fase van de pandemie, op basis van indicatoren voor het gebruik van de gezondheidszorg.

Indicatoren

De indicatoren voor het gebruik van de gezondheidsdiensten, die betrekking hebben op de bedbezetting, zijn in wezen de indicatoren die de door COVID-19 veroorzaakte ernst aangeven en die in aanmerking worden genomen om het niveau van het gezondheidsrisico te bepalen. Er zijn vijf alarmniveaus (van 0 tot 4) vastgesteld om te beoordelen of er sprake is van een situatie van gecontroleerd verkeer. De cijfers staan voor geen, laag, middelhoog, hoog of zeer hoog risico.

Zorgindicatoren

De zorgindicatoren blijven zich gunstig ontwikkelen en het dagelijkse gemiddelde aantal conventionele ziekenhuisbedden dat door COVID-19-patiënten wordt bezet, blijft stabiel. Het risiconiveau in termen van het percentage conventionele beddenbezetting is laag of in gecontroleerde omloop voor alle eilanden behalve Gran Canaria en El Hierro, die een middelmatig risico lopen.

Intensive Care

Het aantal bezette IC-bedden is licht gestegen ten opzichte van de vorige evaluatie en de bezettingsgraad bedroeg 3,6%, een gecontroleerde circulatie in de autonome gemeenschap als geheel en op alle eilanden.

De bezettingsgraad van IC-bedden per 100.000 inwoners bedraagt 0,83 IC-bedden bezet per 100.000 inwoners en alle eilanden bevinden zich in een gecontroleerde circulatie, behalve Gran Canaria en La Gomera, die een laag risiconiveau hebben.

Incidentie bij 60-plussers

In de Autonome Gemeenschap als geheel is het zevendaagse gecumuleerde incidentiecijfer voor 60-plussers met 16% gedaald ten opzichte van de voorgaande week. De meeste eilanden lopen een middelgroot risico, evenals de Gemeenschap in haar geheel, met uitzondering van La Palma en La Gomera, die een laag risico lopen, en El Hierro, dat een hoog risico blijft lopen.

De Canarische Eilanden hebben 939 nieuwe positieve gevallen gemeld bij mensen ouder dan 60 jaar en zeven personen zijn de voorbije drie dagen overleden.
Het gecumuleerde aantal gevallen van coronavirus bedraagt aldus 66.511 personen. De cumulatieve incidentie op de eilanden bedraagt dus 807,37 gevallen per 100.000 inwoners op 14 dagen en 381,98 op 7 dagen.
Op de Canarische Eilanden zijn 232 mensen opgenomen in ziekenhuizen, waarvan er 15 op Intensieve Zorgen (ICU) liggen. Er werden zeven sterfgevallen gemeld, waarvan vijf op Gran Canaria en twee op Tenerife. Allen waren ze tussen 66 en 91 jaar oud en hadden eerdere pathologieën.

Alarmsituatie op de Canarische Eilanden op 2 juni 2022

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

HET VOLMAAKTE LEVEN

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ZEVEN VUURTORENS

GEITENKAAS

WACHTDIENST APOTHEKEN