woensdag, mei 25, 2022
spot_img
HomeCoronaCORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 806

CORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 806

Het Canarische Ministerie van Volksgezondheid heeft op donderdag 12 mei 2022 de alarmniveaus geactualiseerd naar aanleiding van het wekelijks epidemiologische rapport dat is gebaseerd op de indicatoren van de volksgezondheid.

Tenerife verlaagt naar niveau 1 vanwege de verbetering van het aantal COVID-19-besmettingen. De overige eilanden blijven onveranderd in hetzelfde niveau; Gran Canaria op niveau 2, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, La Gomera en El Hierro op niveau 1.

De indicatoren van de gezondheidsdiensten, die betrekking hebben op de bedbezetting, zijn deze die de ernst van de COVID-19-besmettingen aangeven en als dusdanig in aanmerking komen om het alarmniveau 0 tot en met 4 van het gezondheidsrisico te bepalen.

Zorgindicatoren

De zorgindicatoren blijven zich gunstig ontwikkelen en het dagelijkse gemiddelde aantal conventionele ziekenhuisbedden dat door COVID-19-patiënten wordt bezet is met 15,7% gedaald. De risicograad in termen van het bezettingspercentage van conventionele bedden is laag voor alle eilanden behalve Gran Canaria en La Palma, die een middelmatig risico lopen.

ICU-bedden

Het aantal bezette ICU-bedden blijft stabiel ten opzichte van de vorige evaluatie en de bezettingsgraad bedraagt 3% voor alle eilanden samen.

De bezettingsgraad van IC-bedden per 100.000 inwoners blijft staan op 0,7 per 100.000 inwoners, voor de laatste twee weken. Gran Canaria bevindt zich op een laag risiconiveau voor deze indicator en de rest van de eilanden blijft op een gecontroleerd circulatieniveau.

OUDER DAN 60 JAAR

Aantal coronabesmettingen: 59.264 (+1.265) (update 13-05-2022)
Cumulatieve incidentie (A.I.) over 14 dagen: 790,41 (⤉) per 100.000 inwoners
Cumulatieve incidentie (A.I.) over 7 dagen: 334,67 (⤉) per 100.000 inwoners

Opname in een ziekenhuis: 232 (⤈) patiënten *
Opname op ICU: 11 (⤈) patiënten *
Opname in gewoon ziekenhuisbed: 254 (⤈) patiënten

DE ALARMNIVEAUS VOOR DE VERSCHILLENDE EILANDEN

Dit zijn de eilandkleuren n.a.v. de epidemiologische indicatoren die één week van kracht worden vanaf 12 mei 2022  
De maatregelen die bij elk niveau moeten worden genomen staan HIER (in het Spaans).
Let op: deze kleuren hebben geen relatie met het reisadvies van buitenlandse regeringen voor reizen naar Spanje.
Legende risicokleuren: 4 (donkerbruin) = zeer hoog, 3 (rood) = hoog, 2 (donkeroranje) = gemiddeld, 1 (lichtoranje) = laag, 0 (groen)= onder controle.

PER EILAND – ENKEL 60-PLUSSERS

Dit zijn de cijfergegevens die door Volksgezondheid op 10 mei 2022 werden gepubliceerd.

EUROPESE CORONAKAART

Het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) heeft haar nieuwste kaart met gegevens over de pandemische situatie in Europa gepubliceerd op 12 mei 2022.
Update: 13-05-2022

NOTA’S EN OPMERKINGEN
* (⤈) betekent de trend is afnemend, (⤉) betekent de trend is oplopend, (=) betekent de trend stagneert. (➚) betekent oplopend tot, (➘) betekent afnemend tot.
* Onder voorbehoud van foutieve en/of verkeerde cijfergegevens in de officiële bronnen.
* Bronnen: Cartográfica de Canarias, S.A. GRAFCAN, Estudio COSMO-Spain, Gobierno de Canarias, Departamento de Seguridad Nacional (DSN) en Ministerio de Sanidad.
Tags: Tenerife Connect, corona, virus, COVID-19, SARS-CoV-2​, pandemie, epidemie, update,

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

GELUK OP EEN EILAND

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

PROPER TOERISME

IS DE TEIDE GEKROMPEN?