dinsdag, mei 21, 2024
HomeCoronaCORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 1.214
spot_img

CORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 1.214

Maandag 3 juli 2023 is dag 1.214 in de coronageschiedenis van de 21ste eeuw. 
Terwijl België en Nederland de coronapandemie officieel hebben afgesloten na ruim drie jaar COVID-perikelen zijn wij van mening dat er op een toeristisch eiland, met ruim zes miljoen bezoekers per jaar, meer kans is op een coronabesmetting dan op het Europese vasteland. Zo lang het Canarische Ministerie van Volksgezondheid de veertiendaagse update van de coronabesmettingen, die veroorzaakt wordt door het COVID-19-virusblijft publiceren, gaan wij daarin mee.

De bezetting van het aantal ziekenhuisbedden, inclusief het aantal bezette beden op Intensieve Zorgen (ICU) zijn de indicatoren die de gezondheidsdiensten gebruiken om het niveau van het gezondheidsrisico te bepalen in verband met de besmettingen van het Sars-CoV-2-virus. 

De enige bevolkingsgroep die verder wordt gemonitord zijn de zestigplussers, die de meest kwetsbare groep vormt. De cijfers en statistieken vertonen geen verdere daling meer van het aantal COVID-besmettingen en het aantal overlijdens door coronabesmettingen in deze leeftijdsgroep. 

Alarmniveaus

Er zijn vijf alarmniveaus (van 0 tot 4) vastgesteld om te beoordelen of er sprake is van een situatie van gecontroleerd verkeer. De cijfers staan voor geen (0 of groen), laag (1 of lichtoranje), middelhoog (2 of donkeroranje), hoog (3 of rood) of zeer hoog risico (4 of donkerbruin).

Naar aanleiding van indicatoren heeft het departement Volksgezondheid van de Canarische Eilanden beslist om alle eilanden in alarmniveau 1 te houden, door een verdere afname is van het aantal besmettingen en het aantal bezette ziekenhuisbedden. Zie afbeelding onderaan.

Ziekenhuisbedden

Het dagelijkse gemiddelde aantal bedden in gewone ziekenhuiskamers dat door COVID-19-patiënten wordt bezet, bedraagt op dit ogenblik 1,01 (⤉) procent.
Het aantal bezette ICU-bedden (op Intensieve Zorgen) per dag bedraagt gemiddeld 5,4 (⤉) of 1,09 % (⤉). De gemiddelde bedbezetting per dag bedraagt 0,23 (⤉) bedden per 100.000 inwoners. Daardoor blijft het aantal ICU-bedden per 100.000 inwoners volledig onder controle.

Incidentie bij 60-plussers

De Canarische Eilanden registreren de voorbij veertien dagen 693 (⤉) nieuwe besmettingen bij mensen ouder dan 60 jaar. 44 (-3) onder hen zijn opgenomen in ziekenhuizen, waarvan er 7 (+2) op Intensieve Zorgen zijn ondergebracht. Alle patiënten zijn ouder dan zestig jaar, dit is de enige leeftijdscategorie die door de overheid nog wordt gemonitord.
Het gecumuleerd aantal COVID-besmettingen bij zestigplussers, sinds het begin van de pandemie, ligt aldus op 115.119. 

Volksgezondheid deelt mee dat sinds 12 augustus 2022, bij de berekening van het aantal bedden dat door COVID-19-patiënten wordt bezet, rekening is gehouden met het aantal bedden dat wordt bezet door patiënten met longontsteking of acute luchtweginfectie of andere pathologieën die (worden geacht) toegeschreven te zijn aan een SARS-CoV-2-infectie.

De cumulatieve incidentie (A.I.) voor deze leeftijdsgroep bedraagt:
– over 14 dagen 134,32 (⤉) gevallen per 100.000 inwoners
– over 7 dagen 57,12 (⤈) gevallen per 100.000 inwoners. 
Op 8 juli 2022 waren er nog 913 besmette gevallen per 100.000 inwoners over 7 dagen. 

Sterfgevallen

In de afgelopen veertien dagen zijn er 6 (-7) sterfgevallen gemeld: 2 (-4) op Tenerife, 2 (-3) op Gran Canaria 1 (+1) en 2 (+2) op Lanzarote. De overleden personen waren allen tussen 51 en 87 jaar oud. Allen hadden eerdere pathologieën. 

Tweede boosterprik

Het directoraat-generaal Volksgezondheid heeft sinds het begin van de vaccinatiecampagne op 24 oktober 2022, in alle gezondheidscentra van de archipel, in totaal 239.253 prikken met de tweede boosterdosis van het coronavaccin toegediend.

Op de Canarische Eilanden werden er reeds 4.701.271 dosissen van het COVID-19-vaccin toegediend. 
* 1.859.342 mensen in de archipel die ten minste één dosis hebben gekregen, wat neerkomt op 88,64 procent van de doelgroep.
* 1.802.584 personen hebben de volledige vaccinatiecyclus doorlopen, wat neerkomt op 85,93 % van de doelpopulatie in de archipel.

Update

In overeenstemming met het besluit van het Ministerie van Volksgezondheid worden nieuwe gevallen vanaf heden om de veertien dagen gepubliceerd. De volgende update van dit artikel zal plaatsvinden op 20 mei, indien de epidemiologische situatie ongewijzigd blijft.
Alle eilanden blijven in alarmniveau 1, het op één na beste niveau inzake COVID-19-besmettingen.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

DOODRIJDERS

SUPERGEHEUGEN

spot_img