dinsdag, mei 21, 2024
HomeCoronaCORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 1.030
spot_img

CORONACIJFERS OP TENERIFE – DAG 1.030

Zaterdag 31 december 2022 is dag 1.030 in de coronageschiedenis.

De bezetting van het aantal ziekenhuisbedden, inclusief het aantal bezette beden op Intensieve Zorgen (ICU) zijn de indicatoren die de gezondheidsdiensten gebruiken om het niveau van het gezondheidsrisico te bepalen in verband met de besmettingen van het Sars-CoV-2-virus. 

De enige bevolkingsgroep die verder wordt gemonitord zijn de zestigplussers, die de meest kwetsbare groep vormt. De cijfers en statistieken vertonen geen verdere daling meer van het aantal COVID-besmettingen en het aantal overlijdens door coronabesmettingen in deze leeftijdsgroep. 

Alarmniveaus

Er zijn vijf alarmniveaus (van 0 tot 4) vastgesteld om te beoordelen of er sprake is van een situatie van gecontroleerd verkeer. De cijfers staan voor geen (0 of groen), laag (1 of lichtoranje), middelhoog (2 of donkeroranje), hoog (3 of rood) of zeer hoog risico (4 of donkerbruin).

Naar aanleiding van indicatoren heeft het departement Volksgezondheid van de Canarische Eilanden beslist om alle eilanden in hetzelfde alarmniveau te houden, uitgezonderd Gran Canaria waar er momenteel een opstoot is in de ontwikkeling van de gezondheidsindicatoren en het eiland aldus wordt opgewaardeerd naar alarmniveau 2, wat een middelmatig risico betekent. Zie afbeelding onderaan.

Incidentie bij 60-plussers

De Canarische Eilanden registreerden de voorbije week 792 (+103) nieuwe besmettingen bij mensen ouder dan 60 jaar. 139 (+16) onder hen zijn opgenomen in ziekenhuizen, waarvan er 17 (+8) op Intensieve Zorgen zijn ondergebracht. Alle patiënten zijn ouder dan zestig jaar, dit is de enige leeftijdscategorie die door de overheid nog wordt gemonitord.
Het gecumuleerd aantal COVID-besmettingen bij zestigplussers, sinds het begin van de pandemie, ligt aldus op 106.517 

Volksgezondheid deelt mee dat sinds 12 augustus, bij de berekening van het aantal bedden dat door COVID-19-patiënten wordt bezet, rekening is gehouden met het aantal bedden dat wordt bezet door patiënten met longontsteking of acute luchtweginfectie of andere pathologieën die (worden geacht) toegeschreven te zijn aan een SARS-CoV-2-infectie.

De cumulatieve incidentie (A.I.) voor deze leeftijdsgroep bedraagt:
– over 14 dagen 308,90 (+42,90) gevallen per 100.000 inwoners
– over 7 dagen 154,45 (+21,81) gevallen per 100.000 inwoners. 
Op 8 juli 2022 waren er nog 913 besmette gevallen per 100.000 inwoners over 7 dagen. 1

Sterfgevallen

In de afgelopen zeven dagen zijn er 12 (+1) sterfgevallen gemeld; 3 op Tenerife en 9 op Gran Canaria. 
De overleden personen waren tussen 59 en 97 jaar oud en hadden allen eerdere pathologieën.

Tweede boosterprik

Het directoraat-generaal Volksgezondheid heeft sinds het begin van de vaccinatiecampagne op 24 oktober 2022, in alle gezondheidscentra van de archipel, in totaal 165.329 prikken met het tweede boosterdosis van het coronavaccin toegediend.

Op de Canarische Eilanden werden er reeds 4.605.146 dosissen van het COVID-19-vaccin toegediend. 
* 1.852.442 mensen in de archipel die ten minste één dosis hebben gekregen, wat neerkomt op 88,31 procent van de doelgroep.
* 1.798.651 personen hebben de volledige vaccinatiecyclus doorlopen, wat neerkomt op 85,74% van de doelpopulatie in de archipel.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

GOEDE RESTAURANTS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img