donderdag, december 9, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsCONTROLES OP PRIJSKORTINGEN

CONTROLES OP PRIJSKORTINGEN

Het departement Consumentenzaken voert op de Canarische Eilanden een controlecampagne uit om prijsfraude tijdens de Black Friday-periode tegen te gaan. Tien controleurs gaan de baan op en concentreren zich op de aanbiedingen in winkelcentra, supermarkten en op diverse internetaanbiedingen. Van 18 november tot vrijdag 26 november zullen er een tweehonderdtal verslagen worden opgesteld.

Het ministerie van Toerisme, Industrie en Handel van de Canarische regering voert via het directoraat-generaal Handel en Consumentenzaken voor de eerste keer een campagne om prijsfraude in het kader van de “Black Friday”-aanbiedingen tegen te gaan. Deze actie moet het winkelen in de winkels op de Canarische Eilanden stimuleren.

Deze actie heeft tot doel de sector bewust te maken van het belang van de eerlijkheid dat schuilt achter de prijskortingen. Er zijn misleidende kortingen ontdekt doordat de prijs van het product vooraf eerst was verhoogd. Andere artikels bevatten tot drie verschillende prijzen voor hetzelfde product.

Daartoe zullen de tien controleambtenaren tegen vrijdag een tweehonderdtal controles hebben uitgevoerd, die zullen resulteren in eenvoudige waarschuwingen en boetes variërend van 3.000 euro voor kleine overtredingen tot 15.000 euro voor de zwaarste.

Tegelijkertijd heeft het departement, onder leiding van Minister Yaiza Castilla, een actie gelanceerd op sociale netwerken om het koopgedrag bij Canarische handelaars tijdens Black Friday te stimuleren onder het motto ‘Echt onvervangbaar ook op Black Friday.
Daarmee zet het Departement van Toerisme, Industrie en Handel een filmpje online waarin zeven criteria worden opgesomd om Black Friday op straat te beleven. 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

LENTE OP HET EILAND

COLUMN KIM

FRANSE COMPLIMENTJES

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

MEDISCHE ASSISTENTIE

GROOTSTE WINDMOLENS

ALOË VERA