zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsCONGRESCENTRUM MAGMA VERLAMD
spot_img

CONGRESCENTRUM MAGMA VERLAMD

In een eerder gepubliceerd artikel hebben wij het kunst- en congrescentrum ‘Magma Arte & Congresos’ omschreven als een meesterwerk van moderne architectuur dat harmonieus samensmelt met de natuurlijke pracht om zich heen. We hebben het gebouw geprezen als multidisciplinair met een knipoog naar Stonehenge in een Fortaleza-stijl. De iconische vorm doet ons denken aan versteende lava waaruit miljoenen jaren geleden, Tenerife is ontstaan.

Het Magmacentrum moet het hart zijn waar cultuur en evenementen centraal staan en moeten de longen zijn van een bruisend bedrijfsleven. Het gebouw moet barsten van de activiteiten, maar het staat er te staan. De inactiviteit regeert, het is stil in het gebouw, er staan geen waardevolle activiteiten op het programma. Het kunsten- en congrescentrum vertegenwoordigt een deel van de toeristische sector die jaarlijks 180 miljoen euro genereert op de Canarische Eilanden. 

Verschuiving naar Gran Canaria

Het Magma Arte & Congresos in Adeje is afhankelijk van het Canarias Congress Bureau Tenerife, een overheidsinstantie die de concessie heeft gegund aan het bedrijf Blue Marketing Events. Er loopt momenteel een klacht tegen de verlamming van Magma Arte y Congresos. De manager van Magma denkt dat de verlamming te wijten is aan het gebrek aan steun en claimt de verliezen.

Tenerife verliest concurrentievermogen, miljoenen euro’s en veel banen als gevolg van de verlamming van het belangrijkste congrescentrum op de Canarische Eilanden. Uit de meest recente gegevens van het Ministerie van Toerisme blijkt dat dergelijke evenementen op de Canarische Eilanden jaarlijks 178 miljoen euro genereren. Door de lamentabele uitbating van het Magmacentrum ontstaat er een verschuiving van de zogenaamde MICE-segment (hotels, cateringbedrijven, klank en licht, enz …) naar Gran Canaria.

Overnachtingen zijn doorslaggevend

José Chiyah, CEO van het concessiebedrijf Blue Marketing Events, ontkent de problemen niet, die hij toeschrijft aan de lamentabele staat waarin de faciliteiten aan hem zijn overgedragen. Sinds 2015 is er geen enkel nationaal of internationaal evenement doorgegaan. 
Wat de jaarlijkse activiteit betreft, geeft hij toe dat ze overleven met kleine evenementen, zoals tentoonstellingen, diners of een show. Volgens de facturatie gaat het over 20 tot 25 kleinere organisaties per jaar. Hij legt de oorzaak bij de grote hotels die de congressen en bijeenkomsten naar zich toetrekken en slaapgelegenheid aanbieden.

Er wordt verlies geleden door een tekort aan congressen, nochtans worden er jaarlijks een slordige honderd prijsoffertes gemaakt. Wij bieden geen overnachtingen aan en verliezen daardoor aan marketingkracht. Desalniettemin zijn er jaarlijks drie tot vier organisaties binnen het  MICE-segment.

De bedrijven op de Canarische Eilanden die zich op dit segment richten, geven echter het tegenovergestelde aan en leggen de oorzaak bij de hoge prijzen en de slechte staat van het gebouw. Op deze manier horen we ook de andere klok.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VERHUREN

EL SALTO DEL PASTOR

spot_img