vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsCODE ROOD! WAT NU?
spot_img

CODE ROOD! WAT NU?

De Canarische regering heeft beslist om Tenerife opnieuw in alarmniveau 3 of code rood te plaatsen omwille van de hoge besmettingscijfers. Dat betekent dat wie fysiek op het eiland aanwezig is zich moet houden aan verstrengde maatregelen. Zolang de kleur van de Canarische Eilanden op deze website op oranje staat moet er bij terugkeer naar België niets ondernomen worden. Wordt de archipel op rood gezet, dan moeten wij ons opnieuw in regel stellen met de overeenkomstige regelgeving om naar huis terug te keren.

De redenen om over te schakelen naar code rood zijn de cumulatieve incidenties (A.I.) van 98,64 gevallen per 100.000 inwoners over 7 dagen en 170,58 over 14 dagen. Dit is bijna het dubbel van de totaal aantal besmettingen van de Canarische Eilanden. De A.I. bij de 65-plussers op Tenerife is met 36,49 een zorgwekkende indicator, ver boven het regionale gemiddelde van 19,08.

De verplichting om het mondmasker te dragen vanaf 6 jaar wordt behouden, ook de veiligheidsafstand van anderhalve meter en de handhygiëne moeten verder worden toegepast. Het alarmniveau drie stelt verplichtingen en restricties voor die moeten worden gevolgd vanaf zaterdag 26 juni 2021 om 00.00 uur. Op 7 juli 2021 worden de coronacijfers door de overheid opnieuw geëvalueerd.

De belangrijkste en meest relevante bepalingen zijn de volgende:
? In openbare en besloten privéruimten en buitenruimten wordt het aantal personen beperkt tot vier personen of het aantal gezinsleden/samenwonenden indien meer, ook op restaurant en op de terrassen met een maximumcapaciteit van 50%. Het afhalen van voedsel en thuisbezorging worden wel toegelaten.
? Er mag niet meer gegeten worden in overdekte en afgesloten ruimtes. Uitzonderingen zijn voorzien voor gezondheidscentra, eetruimtes voor personeel en toeristische accommodatie voor exclusief gebruik door gasten in logies (alojamientos turisticos).
? Consumeren kan enkel aan tafel in open lucht. Bediening binnenshuis wordt niet toegestaan. Het sluitingsuur voor horeca wordt op 23.00 uur gezet.
? Het is verboden om activiteiten te ontplooien waarbij de veiligheidsafstand niet kan worden bewaard of waarbij geen mondmaskers kunnen worden gedragen.
? Sportbeoefening in overdekte ruimtes is verboden en maximaal met vier personen in open lucht waarbij de veiligheidsafstand van twee meter bewaard moet worden.
? De capaciteit van het openbaar vervoer verandert niet en blijft op 50%.
? Roken/vapen op openbare pleinen en plaatsen blijft verboden. Alcohol nuttigen op de openbare weg is niet toegelaten.
? Openbare speelpleintjes, sporttoestellen, skateparken en andere soortgelijke openbare buitenruimten blijven toegankelijk, mits de algemene preventiemaatregelen worden toegepast.

Alle beperkingen, restricties en verbodsbepalingen van alle alarmniveaus zijn terug te vinden op deze pagina (in het Spaans)

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

9 REACTIES

    • Als het zo zie mensen op straat en iedereen zijn klak eraan veegt en vooral de toeristen !!! dan zullen we nog veel jaren een mondmasker moeten dragen

  1. Het Canarisch ministerie van Volksgezondheid houdt het op het dragen van een mondmasker als de veiligheidsafstand niet kan bewaard blijven.
    De regering overweegt om het mondmasker te verplichten op alle openbare en publiek toegankelijke plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

VLUCHT NAAR TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img