donderdag, februari 22, 2024
HomeBlogNieuwsCODE ORANJE IS ONZE REDDING
spot_img

CODE ORANJE IS ONZE REDDING

De toeristische sector op de Canarische Eilanden is afhankelijk van het reisgedrag van buitenlandse toeristen die op hun beurt afhankelijk zijn van de maatregelen op de reisbeperkingen die in elk Europees land afzonderlijk getroffen worden. Het reisverbod wordt in België – als laatste land van Europa – opgegeven op 19 april, maar er blijven restricties kleven voor iedereen die snel op reis wil vertrekken, namelijk een verplichtte quarantaine plus een PCR-test op dag 1 en op dag 7 voor iedereen die terugkeert naar zijn thuisland uit een rode zone.

De besmettingscijfers op de Canarische Eilanden zijn niet zo slecht, maar heel goed zijn ze ook niet, want tot dusver blijven Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura voor Spanje op alarmcode 3 of code rood staan. De besmettingscurve op Gran Canaria gaat in dalende lijn en deze op Tenerife stabiliseert. Voor het eerst sedert weken duiken het aantal besmettingen onder het cijfer 200 en zakt de geaccumuleerde incidentie (per 100.000 personen op 7 dagen) tot 71. Te hoog volgens de lokale autoriteiten, want een verlaging van het alarmniveau komt er pas vanaf 50 en het zijn net deze waarden die door buitenlandse regeringen worden gebruikt om het reisadvies te bepalen.

Deze kettingreactie, die begint bij het gedrag van de bevolking bepaalt de besmettingen die op hun beurt het bijhorende alarm activeert, zorgt voor internationale transparantie waarop de buitenlandse regeringen baseren om de reisadviezen uit te vaardigen.
Hoe beter de Canarische bevolking zich aan de beperkende maatregelen houdt, hoe sneller deze kunnen worden afgebouwd, hoe sneller het alarmkleur rood zal overgaan naar oranje. Dat precies is het kleur die verantwoordelijk zal voor de versoepelingen van de reisadviezen van de verschillende Europese landen.

Het reisverbod dat door de Belgische regering werd vastgesteld bepaalt of er al dan quarantaine moet worden onderhouden met bijhorende PCR-tests op dag 1 en 7.
Dat kun je aflezen op de website info-coronavirus.be.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

VIRUSSEN OP TENERIFE

HOPELOOS VERLIEFD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img