dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogNieuwsCHRIS FROOME ANDERMAAL OP TENERIFE
spot_img

CHRIS FROOME ANDERMAAL OP TENERIFE

In een nieuwe tenue heeft Chris Froome zijn hoogtestage afgerond. Na meer dan een decennium bij Team Sky, nu Ineos Grenadiers, is Chris Froome nu in dienst bij Israel Start-Up Nation, waar hij van plan is om de pannen van het dak te koersen.
Het team Israel Start-Up Nation verbleef niet in El Parador maar in een casa rural op 2.045 meter hoogte in de omgeving van El Portillo (Los Realejos).
Chris Froome heeft zijn vorm aangescherpt op grote hoogte met als doel zijn vijfde Ronde van Frankrijk te winnen.

Dit is de tweede keer dat Chris Froome dit jaar op hoogtestage kwam op Tenerife. Beide trainingskampen zijn positief verlopen en hetgeen gepland werd, werd ook afgewerkt.

Dit was de zoveelste stage sinds 2012, toen hij voor de eerste keer naar Tenerife reisde. Bij die gelegenheid deed hij dat als luxueuze voorrijder van Bradley Wiggins, die uiteindelijk de Tour de France zou winnen.
Bij zijn volgende bezoeken waren de wegen, de hoogte en zijn verblijven in el Parador dé brandstof om de nodige fysieke krachten te vergaren om mooie resultaten bij elkaar te fietsen.
Na zijn zwaar ongeval in 2019, wil de Britse renner weer naar de absolute top en daarbij wordt Tenerife zijn belangrijkste uitvalsbasis waarbij de Teide opnieuw de talisman is van Froompy.

Tenerife is zowat de enige plaats op het noordelijk halfrond, en dicht bij het Europese vasteland, waar in de winter meer dan 2.000 meter boven zeeniveau kan worden getraind zonder zich vast te rijden in dikke lagen sneeuw. Dat maakt het een geweldige plek om te trainen. Froome en zijn team hebben ondervonden dat de overheid de laatste jaren veel werk heeft verzet om de wegen te onderhouden, want deze zijn van een bijzondere hoge kwaliteit om met de fiets te berijden.

Op hersteldagen wordt er hooguit een wandeling gemaakt en soms stapt de ploeg in een gondel van de kabelbaan om naar de top van de Teide te gaan. Cris Froome geniet meer van het noordelijke deel van het eiland en van het Anagagebergte.
Na talrijke jaren in het hooggebergte begint dit als thuis te voelen en foto’s die gepost worden op sociale media zijn meteen superpromoties voor het subtropisch eiland Tenerife. Maar nog nooit kwam Chris Froome er op vakantie, alhoewel hij dit zeker zal doen na zijn carrière als beroepsrenner. De familie meebrengen en genieten van een zonnig verblijf in een kustgebied in plaats van elke dag de fiets te moeten nemen.

Volgende maand wordt Chris Froome 36 jaar en hij hoopt er nog een paar jaar bij te doen. Hij wil minstens doen wat Alejandro Valverde op 40-jarige leeftijd nog presteert.
Wat hij na zijn wielrennerscarrière zal doen weet hij zelf nog niet.
‘We zullen zien. Ik wil daar nog niet over beginnen. Ik zal het doen als de tijd rijp is’ dixit een gemotiveerd wielrenner.

Foto: website Israel Cycling Academy

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

GELUK OP EEN EILAND

VERDRINKINGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

WEBCAM LA OROTAVA

SNELWEG VERSUS TREIN

spot_img