donderdag, december 8, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsCHIRURGISCHE WACHTLIJST IS LANG

CHIRURGISCHE WACHTLIJST IS LANG

De chirurgische activiteit wachtlijst – patiënten die op een operatie wachten – op de Canarische Eilanden is met 6,5% toegenomen tot 65.130 operaties. De wachtlijst voor chirurgie bedraagt momenteel 32.918 personen, dat is 2.216 meer dan in de voorgaande periode van zes maanden. Op 31 december 2021 stonden er 30.702 personen op de wachtlijst.

Dit werd deze vrijdag onderstreept door de minister van Volksgezondheid van de Canarische regering, Blas Trujillo, en de door de directeur van de gezondheidsdienst, Conrado Domínguez, tijdens een persconferentie. Beiden legden zij de nadruk op het feit dat de activiteit in de gezondheidszorg, de druk in de gezondheidszorg en de bezetting van conventionele ziekenhuisbedden, inclusief de bedden op Intensieve zorgen (ICU) door de zesde (in januari) en zevende (in juni) golf die door de COVID-19-pandemie werd beïnvloed.

Daling ingezet

In januari 2022 was de bezettingsgraad van conventionele bedden en ICU-bedden het hoogst van de hele pandemie, en daarom moet er rekening worden gehouden bij de analyse van activiteitsindicatoren. Ondanks deze omstandigheden is het zorgniveau op peil is gebleven. De ziekenhuisactiviteiten, zoals de consultaties, zijn niet afhankelijk van de bezetting van het aantal bedden. Er was een opmerkelijke verbetering te zien tussen januari en juni met een daling van 2,6%.

Meer operaties

De omikronvariant heeft in januari een zeer grote impact gehad op de ziekenhuisdruk en in juni gedurende de zevende golf hadden was er ook een hoge zorgdruk, wat uiteraard de chirurgische activiteit in juli heeft vertraagd.

De minister stelt vast dat de situatie de afgelopen zes maanden sterk is veranderd en merkte op dat de vooruitzichten voor de komende maanden, indien de pandemie verder uitblijft, kan leiden tot een toename van de zorgactiviteit.
Ondanks de ongunstige coronasituatie is de medische sector erin geslaagd om de interventies op alle gebieden op te voeren. Specifiek op operationeel vlak is de activiteit met 6,5% gestegen, tot een totaal van 65.130 uitgevoerde operaties.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES