donderdag, juni 24, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsCHECKLIST NAAR TENERIFE EN TERUG NAAR BELGIË

CHECKLIST NAAR TENERIFE EN TERUG NAAR BELGIË

De toegangsmodaliteiten tot de Canarische Eilanden worden sinds het begin van de coronapandemie regelmatig aangepast. Daarom is het nuttig om de steeds veranderende wetgeving ter zake op de voet te volgen als je van plan bent om naar Tenerife te reizen. Hieronder geven we een up-to-date overzicht van de belangrijkste informatie die nuttig is voor je reis naar Tenerife.
De criteria zijn geldig voor Tenerife en alle eilanden die zich in alarmniveau twee (code oranje) bevinden.

In grote lijnen volg je best volgende stappen.
Het reisadvies voor Belgen staat HIER. De verplichte verklaring op eer kun je HIER invullen

Voor aankomst:

* Alle personen ouder dan 12 jaar moeten beschikken over, ofwel:
     a. een inentingsbewijs waaruit blijkt dat de houder volledige is ingeënt tegen COVID-19 en de laatste inenting werd toegediend ten minste 14 dagen voor aankomst op Spaans grondgebied, ofwel
    b. een certificaat waarin het negatieve resultaat wordt vermeld van een diagnostische test op actieve infecties met COVID-19. Antigeentest en NAAT-test (PCR, TMA) worden ook aanvaard. Deze certificaten mogen niet ouder zijn dan 48 uur voor wie uit een hoog risicogebied komt, ofwel
     c. een certificaat met de bevestiging dat de houder hersteld is van COVID-19, afgegeven ten minste 11 dagen na de eerste positieve NAAT-test (PCR, TMA). Het certificaat mag niet ouder zijn dan 180 dagen.

Vanaf 1 juli 2021gelden de Europese regels en het digitale EU-gezondheidscertificaat.

* Enkel deze testen zijn geldig.
PCR (COVID-19 RT-PCR) of snelle test voor het opsporen van SARS-CoV-2-antigenen (antigeen- en NAAT-test) met een specificiteit van meer dan 97% en een gevoeligheid van meer dan 80%, volgens de homologatie van het land waar de test wordt uitgevoerd.
Moeten vermeld staan op de testuitslag: naam en voornaam, het registratienummer van de persoon die de test uitvoert, de erkende instantie of de gezondheidsautoriteit die de test uitvoert, contactgegevens, type van de uitgevoerde test, type, merk en goedkeuring van de test (indien van toepassing), datum en tijdstip van afname van de test en resultaat ervan.
Opgelet: het PCR-testresultaat mag niet ouder zijn dan 48 uur bij het betreden van het Spaanse grondgebied.

* Alle aankomende buitenlandse passagiers moeten een QR-code aanvragen, dat is gebaseerd op de Passenger Lotion Card. De gezondheidsverklaring moet vóór aankomst in Spanje worden ingevuld via elektronische weg en is te downloaden op de SPTH-website via de gratis applicatie SPAIN TRAVEL HEALTH (SPTH). Dat kun je HIER doen.
Zodra het formulier is ingevuld, krijgt de passagier een QR-code die bij aankomst in Spanje aan de veiligheidscontrole moet worden getoond.
Let op: de QR-code wordt enkel elektronisch afgeleverd als het formulier ingevuld wordt binnen 48 uur voor het vertrek.

Na aankomst in Tenerife:

* Iedereen die voet op Spaans grondgebied zet wordt gevraagd om de Radar Covid-applicatie te downloaden. Dat kun je HIER doen. De app moet gedurende 15 dagen na terugkeer in het thuisland bewaard blijven, zodat eventueel vervolgcontact mogelijk blijft.

* Uiteraard moeten de veiligheidsmaatregelen op de Canarische Eilanden strikt worden toegepast. Daarbij zijn het dragen van een mondmasker bij elke verplaatsing en het houden van anderhalve meter als veilige afstand onder elkaar en maximum 4 personen samen, de belangrijkste opgelegde criteria.
De maatregelen die op Tenerife moeten gevolgd worden, kun je HIER lezen.

* Iedereen die in een gereguleerde accommodatie verblijft, geniet van een speciale COVID-verzekering, die de kosten van een behandeling en een verlengd verblijf voor quarantaine dekt, als het virus wordt opgelopen tijdens het verblijf op de eilanden.

* Uitbaters van logiesverstrekkende sectoren, zoals hotels, appartementencomplexen en vakantieverhuur Viviendas Vacacionales zijn verplicht om de testdocumenten te controleren wanneer mensen inchecken in hun verblijfsaccommodatie. Bij aankomst zonder testresultaat wordt de reiziger de toegang geweigerd en naar het dichtstbijzijnde testcentrum geleid om op zijn kosten een test te doen. In uitzonderlijke omstandigheden kunnen de logiesverstrekkers de gasten toestaan om te overnachten en om in hun kamer te blijven, op voorwaarde dat ze akkoord gaan met een testafname en hun kamer alleen te verlaten om de resultaten op te halen. Het officiële advies is echter dat u zich vóór de reis in uw eigen land moet laten testen, om een quarantaineperiode aan het begin van uw vakantie te vermijden.

* FACULTATIEF: reizen tussen de eilanden kan als die niet in alarmcode 3 (code: rood) zijn ondergebracht.
Uitzonderingen daarop zijn passagiers op doorreis met als eindbestemming een ander eiland en personen die kunnen aantonen dat zij hebben gereserveerd in een geregistreerde logiesverstrekkende bedrijf die onderworpen is aan de controles als beschreven in
Wetsbesluit 17/2020, van 29 oktober 2020.

Bij terugkeer naar België
* Vooraleer je terugkeert moet je het Passenger Locator Form invullen. Dit kan zowel online als op papier. Wie het papieren formulier invult, mailt het gescande document naar PLFBelgium@health.fgov.be. Wie met het vliegtuig terugkeert, kan dit document afgeven bij het instappen of de ontvangen activatiecode laten zien.
* Bij terugkomst uit een rode zone, moet er op dag 1 een PCR-test worden afgenomen. Dat kan op de luchthaven Brussel Nationaal. Daarenboven moet elke terugkerende passagier 7 dagen in quarantaine, met een supplementaire PCR-test op dag 7.
* Bij terugkeer uit een oranje of groene zone moeten er geen PCR-testen afgenomen worden en moet men ook niet in quarantaine.
Nota: Tenerife is vanaf 3 mei een oranje zone

DOOR ONS GEKENDE TESTCENTRA IN BELGIË

ANTWERPEN:

 • AZ Klina in Brasschaat
 • Tropisch instituut in Antwerpen
 • Triagecentrum Antwerpen Spoor Noord
 • Testdorp Park Spoor Oost
 • Testdorp in Borgerhout
 • Sint Dinfna in Geel

BRUSSEL:

 • Luchthaven in Zaventem

WEST VLAANDEREN:

 • AZ St Jan in Brugge
 • Sint Lucas ziekenhuis in Brugge
 • AZ Zeno Knokke
 • Eurofins labo Vanpoucke in Kortrijk
 • AZ Delta in Torhout
 • Jan Yperman ziekenhuis in Ieper
 • Jan Yperman ziekenhuis in Poperinge

OOST VLAANDEREN:

 • UZ Gent
 • Testcentrum in Dendermonde (naast St Blasius)
 • Iliano medisch labo in Gent (Destelbergen)
 • OLV Aalst
 • Labomex in Sint Niklaas

LIMBURG:

 • ZOL Genk
Deze maatregel is nog steeds van kracht alhoewel de praktijk ons leert dat er geen controles worden uitgevoerd in havens en luchthavens.
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

8 REACTIES

 1. Zijn er dan geen testcenta in Brabant misschien?
  UZ Leuven is grootste testcentrum van België.
  Onvolledige lijst is misleidend en zeker met als titel ‘gekende testcentra’ wat klinkt als ‘erkende’ testcentra. Volledige lijst zou beter zijn of duidelijk vermelden dat het een onvolledige lijst is van testcentra.
  Dank bij voorbaat

 2. Beste
  Op 1 juli ben ik met auto vertrokken uit belgie naar Tenerife.
  Heb nooit documenten gehad van covid of nooit iemand die er achter vroeg die tijd.
  Nu 13 dec vertrekken wij terug naar belgie.ik maar wie ben ik denk dat ik enkel mijn
  Ticket van aankomst nodig heb om thuis te geraken.
  Wat denken jullie wat ik nodig heb om zonder problemen Spanje en Frankrijk te verlaten?…….weet wel dat ik formulier voor belgie moet invullen.
  Alvast bedankt bij voorbaat

  • Beset Dirk, in juli was hier nog helemaal geen sprake van natuurlijk. Wat u nu nodig heeft om vanuit Tenerife terug naar België te rijden, zal u moeten kijken wat Frankrijk en wat België eisen tegen de tijd dat u aan die grenzen aankomt. Vanuit Tenerife naar Spanje is een interne Spaanse verplaatsing.

 3. Nous aimerions retourner dans notre appartement dès le 26 avril. (Tenerife)
  Nous avons déjà eu un vaccin : moi un et mon mari 2 .
  Sommes nous encore obligés de faire un test pcr avant de prendre l’avion.
  Merci de répondre sonia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

GELUK OP EEN EILAND

ZWEMBADGENOEGENS

VERBODEN VOOR JONGEREN

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -spot_img

WEETJES

OVERDAAD SCHAADT

KOMT DE TEIDE OOIT TOT LEVEN

EEN FANTOOMPROJECT