dinsdag, oktober 3, 2023
spot_img
HomeBlogWeetjesCASA DEL DUQUE

CASA DEL DUQUE

Casa del Duque is een imposant en statig bouwwerk gebouwd op lavarotsen die de boordsteen vormt tussen het kustgebied in Adeje en de Atlantische Oceaan. De riante villa heeft het uitzicht van een kasteelt en deed reeds menig hart op hol slaan. Het staat prominent in het zicht en spreekt steevast tot de verbeelding van iedereen, zowel van de toeristen als van bewoners. De onvermijdelijke vraag die iedereen stelt is wie er woont en wie er eigenaar van is.

Het werd gebouwd in de vroege twintigste eeuw (1931-1936) door de Hertog van Abrantes (Duque de Abrantes). De plaats werd Morro del Bufadero genoemd en daar werd het Casa del Duque volledig gerenoveerd en als residentie herbouwd op de oude steunberen en de muren van het oude kasteel. Het lag ook in de onmiddellijke omgeving van het Casa Fuerte de Adeje dat bewoond werd door de Markies van Adeje (Familie Ponte). Dit is te lezen in de informatie die door D. Nelson Diaz Frias werd verzameld in zijn boek ‘Geschiedenis van Adeje’.
Daar kun je ook lezen dat het domein niet met zekerheid de ballingplaats was van Koning Alfonso XIII, de overgrootvader van de huidige Koning Felipe VI van Spanje.

Het zwarte kasteel

Toeristen en residenten laten reeds langer hun fantasie werken; er werd reeds langer gewag gemaakt over de mogelijke bewoners en eigenaars die verbonden waren met dit kasteelgroot, maar tevens mysterieus bouwwerk.
Er doen heel wat geruchten de ronde als het gaat over wie er daar nog gewoond heeft of wie daar eigenaar van is of van was.
Elvis Presley, Michael Jackson, Elton John, Liz Taylor, Richard Burton, Ron Atkinson, … en zelfs Juan Carlos, de koning van Spanje zijn de namen die op het internet circuleren als mogelijke eigenaar of (ex)bewoner van het ‘zwarte kasteel’.
Of is het nóg iemand anders?

Santiago Puig

Rafael Puig Lluvina, de realisator in 1966 van de urbanisatie met de naam Playa de Las Americas is, samen met zijn zoon Santiago Puig, eigenaar van alle projectrealisaties die beginnen met de naam ‘Parque Santiago’.
Don Rafael begon eind 1965 aan een ambitieus project met de prospectie van gronden en zocht het nodige kapitaal samen om het kustgebied, gelegen in Adeje en Arona te gaan exploiteren.
Daar was niets, helemaal niets! Geen wegen, geen stranden, geen elektriciteit, geen waterleiding, … enkel woestenij en een zoutpan. Het mooie en zonnige weer dat een heel jaar aanhield, was de boost om zijn plan te doen slagen.

Miss Spanje en Miss Europa

Met veel enthousiasme, geduld en lef wordt hij, pionier en visionair, de ontwerper en de promotor van het meest toeristische stukje Tenerife; Playa de Las Americas.
De eerste urbanisatie werd uitgevoerd op 3 miljoen vierkante meter op de plaats waar nu het hotel Gran Tinerfe staat.
Precies binnen deze urbanisatie trok de familie Puig in, in hun stulpje met de naam Casa del Duque.
De promotor Santiago Puig is gehuwd met de Tenerfiaanse schone Noelia Afonso Cabrera, die in 1969, Miss Spanje en in 1970, Miss Europa werd en met wie hij twee kinderen heeft.

Ziezo, de geheimzinnigheid is weggewerkt, de speculaties zijn weggenomen … we kunnen opnieuw rustig gaan slapen. 

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

BESTE KLIMAAT TER WERELD

HET VOORJAAR CARNAVAL

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

VAN KUST TOT KUST

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES