donderdag, april 18, 2024
HomeBlogNieuwsCARNAVALSPARK IN SANTA CRUZ
spot_img

CARNAVALSPARK IN SANTA CRUZ

Het carnaval van Santa Cruz de Tenerife is het grootste ter wereld, na die van Rio de Janeiro en trekt elk jaar honderdduizenden bezoekers. Een maand lang passeren kleurrijke en levendige evenementen de revue, waaronder parades, wedstrijden en concerten. Ook het Casa del Carnaval is prominent in de hoofdstad aanwezig. Daar worden verschillende aspecten van het carnaval tentoongesteld, waaronder kostuums, attributen, de traditie en de geschiedenis. 

Er komt een nieuw project in de hoofdstad dat betrekking heeft tot het carnavalsgebeuren en knipoogt naar het carnaval. Het nieuwe themapark naast het Casa del Carnaval – het carnavalshuis – krijgt een budget van 3,2 miljoen euro toegewezen. Dit initiatief is geen computergrafiek of een studie, maar een technisch ontwerp dat moet worden aanbesteed om het groeiproces van de realisatie ervan op gang te brengen. Het themapark heeft een voorziene oppervlakte van ruim achtduizend vierkante meter.

Ontmoetingsplaats

Het is de bedoeling van het stadsbestuur om de werkzaamheden vóór eind 2023 te gunnen en het park in te wijden in de zomer van 2025. Op deze manier wordt het carnavalshuis geherwardeerd en wordt de verbinding van het stadscentrum met de Barranco de Santos verbeterd. Het doel is niet alleen om een ontmoetingsplaats te creëren, maar ook om in onbruik geraakte ruimtes te promoten en daardoor een meerwaarde te geven aan de hoofdstedelijke barranco

Het project omvat een kinderzone, met glijbanen en zandvlakten; een hondenpark en een jeugd- en sportzone die met carnavalsthema’s worden versierd. In het centrale gedeelte komt een reusachtige sardine, als symbool van het carnaval van Santa Cruz, met daarin glijbanen en verschillende loopbruggen, waar ook mensen met beperkte mobiliteit toegang zullen hebben. Achter deze infrastructuur komt een tijdelijke muurschildering van plaatselijke graffitikunstenaars, zoals reeds het geval is in het park Las Indias.

LED-verlichting op de brug

Het Carnavalshuis en het park zullen zorgen voor een betere connectie voor voetgangers met de straten Antonio Nebrija en La Salle via de brug van San Sebastián. De bereikbaarheid van de wijk Tome Cano naar het voetbalstadion Heliodoro Rodríguez López en naar en het centrum van Santa Cruz zal erop verbeteren. 
Een element van het project is de decoratieve LED-verlichting die op de brug Galcerán zal worden geïnstalleerd als aantrekkingspunt voor het nieuwe project.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

EINDE SEIZOEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

FRANSE COMPLIMENTJES

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img