maandag, oktober 2, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsCARNAVAL OP ZIJN BEST

CARNAVAL OP ZIJN BEST

Na twee jaar geheelonthouding is het carnaval in de Tenerfiaanse hoofdstad Santa Cruz als het ware geëxplodeerd in een atypisch decor. Duizenden mensen kwamen samen om te genieten van het mooie weer, de muziek en de feestvreugde die enkel op een festival als carnaval voorkomt. De carnavalskalender die donderdagavond 23 juni aanduidde als start van de buitenprogrammatie, brengt bovendien nog een non-stopprogramma van zaterdagmiddag tot zondag om middernacht.  

Zaterdag vanaf de middag, toen vele carnavalsliefhebbers nog niet bekomen waren van een gekke nacht, klonken in Santa Cruz opnieuw de trommels om aan te kondigen dat het carnaval nog steeds levend is. Comparsas en andere groepen zetten zich in beweging om door de straten te paraderen op het ritme van de batucadas (drumgroepen). Duizenden mensen sloten zich aan bij de geïmproviseerde optocht. Vele duizenden toeschouwers stonden op de stoepen om het schouwspel te aanschouwen.

Dagcarnaval

Het dagcarnaval is het feest van de gezinnen. De straten van Santa Cruz verwelkomden families weer met open armen na een coronaonderbreking van twee jaar. De praalwagens, kiosken en podia zorgden opnieuw voor vertrouwde muziek waarop de carnavalsgangers zich lieten meedwepen. 

Murgueros, rondalleros, comparseros, leden van muzikale en choreografische groepen mengden zich onder de aanwezigen, klaar om de grote dag van deze atypische zomereditie te laten schijnen. Het Plaza del Príncipe, het Plaza de la Candelaria en de Avenida Francisco La Roche waren de hele dag de drukste plaatsen waar duizenden carnavalfans zich verzamelden.

Er waren optredens van Ray Castellano, El Morocho, Ariel DKB Cuba, Johnny Maquinaria, Marcelo Mellino Dj, OBS Venezuela, Maquinaria Band, Renzzo El Selector, Orquesta Wamampy en Orquesta Tropin. Met een gemiddelde temperatuur van 22 graden Celsius was het weer aangenaam genoeg voor de mensen die zich wilden amuseren en genieten, ondanks er twee keer wat neerslag viel.

Nachtcarnaval

Om 20.00 uur verzamelde een groot aantal mensen zich voor het Guimerá-theater om van een unieke gebeurtenis te genieten: Bambones en Diablos Locos brachten de murga terug naar de straat. Dit was het schot dat het nachtcarnaval op gang bracht. Een nacht die werd beleefd rond de drie grote podia die in de carnavalsring waren opgesteld in de Avenida Francisco La Roche, Plaza de la Candelaria en Plaza del Príncipe. Daarnaast waren er de traditionele ontmoetingsplaatsen zoals de Orche, waar muziek de dansspieren activeerden en aanwezigen in carnavalstranche bracht.
Om zes uur ’s morgens werd de muziek gestaakt om de stad de tijd te geven om te herademen, zich te herstellen en vooral om zich voor te bereiden op vandaag, de laatste carnavalsdag en -nacht. 

Carnavalsstoet

Vandaag, zondag 26 juni 2022 wordt het carnavalsgebeuren afgesloten met het Carnaval de día en de optocht Ritmo y Armonía om 20.00 uur. De traditionele verbranding van de Sardine gaat dit jaar niet door en wordt er gratie verleend tot de volgende winter. Dan pas kan het carnaval weer doorgaan in zijn natuurlijk seizoensbiotoop.

Foto’s: Carnaval de Tenerife

CARNAVAL DE DÍA + CARNAVAL NOCHE

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VLIEGEN NAAR TENERIFE

OUD EN VOL VERLANGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

MADE IN TENERIFE