woensdag, mei 22, 2024
HomeBlogCultuurCARNAVAL OP TENERIFE
spot_img

CARNAVAL OP TENERIFE

Carnaval op Tenerife is een gebeuren dat magnetiseert, immuniseert en harmoniseert. Dit jaarlijks spektakel prikkelt en betovert alle zintuigen met kleur en muziek, maar voedt ook de geest met een gevoel van eenheid en gemeenschapszin. Het is een tijd waarin verschillen vervagen, barrières worden neergehaald en de hele bevolking samenkomt in een viering van leven, cultuur en menselijke creativiteit.

In het hart van Tenerife, te midden van het ritmische geluid van drums en de levendige kleuren die de straten van Santa Cruz vullen, komt de geest van Carnaval tot leven. Dit spektakel, erkend als het op één na grootste carnavalsfeest ter wereld na dat van Rio de Janeiro, is niet alleen een viering, maar een uitbarsting van cultuur, traditie en ongebreidelde vreugde die de Canarische eilanden definieert.

Terwijl de winter in de rest van de wereld nog heerst, ontwaakt Santa Cruz in een oase van kleur en muziek, waarbij het alledaagse plaatsmaakt voor het buitengewone. De carnavalstoet, het hoogtepunt van deze festiviteiten, is een adembenemend tafereel van praalwagens, dansers en muzikanten die de straten transformeren in een levend canvas van menselijke creativiteit en expressie.

De kostuums, elk een meesterwerk op zich, blinken uit in extravagantie en verbeelding. Veren, lovertjes en levendige stoffen worden samengevoegd in een dans van kleuren die de kijkers meevoert naar een wereld waar fantasie de werkelijkheid wordt. De dansers bewegen synchroon op het ritme van de muziek, hun bewegingen een ode aan de levensvreugde die het carnaval belichaamt.

Het is niet alleen de pracht en praal die dit carnaval tot een wereldfenomeen maakt, maar ook de diepgewortelde tradities die elk jaar opnieuw worden gevierd. Van de verkiezing van de Carnavalskoningin tot de rituele Entierro de la Sardina, elk ritueel draagt bij aan de rijke tapestry van deze culturele expressie, die generaties Canariërs met elkaar verbindt.

Wat het carnaval op Tenerife en in het bijzonder in Santa Cruz onderscheidt, is de inclusiviteit en het gemeenschapsgevoel dat het bevordert. Het is een feest waar iedereen, ongeacht leeftijd of achtergrond, wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de vreugde. De straten van Santa Cruz worden een ontmoetingsplaats waar de dagelijkse zorgen vervagen en plaatsmaken voor een collectieve viering van het leven.

Dit jaar, te midden van de uitdagingen die de wereld heeft gekend, schijnt het carnaval van Santa Cruz als een baken van hoop en veerkracht. Het herinnert ons eraan dat, ongeacht de stormen die we doorstaan, de menselijke geest ongebroken blijft, altijd klaar om te dansen op het ritme van het leven.

De echo’s van het carnaval zullen lang nadat de laatste noot is gespeeld in de harten van de deelnemers blijven resoneren. Het is een herinnering aan de schoonheid van culturele expressie en de onuitwisbare sporen die het achterlaat in de ziel van een gemeenschap.

Terwijl de zon ondergaat over Santa Cruz en de carnavalstoet tot een einde komt, blijft de geest van het carnaval levend, een jaarlijkse belofte van terugkeer. Voor nu nemen we afscheid van het carnaval, maar met de wetenschap dat het volgende jaar weer een nieuwe kans biedt om deel te nemen aan dit prachtige spektakel van leven, kleur en gemeenschap. Het carnaval van Tenerife, een levendige herinnering aan de vreugde en veerkracht die ons allen verenigt.

Wie wil weten hoelang het carnavalgebeuren duurt en hoeveel activiteiten er zijn gepland kan dat hier nalezen.

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

CARRERA POR LA VIDA

WAT IS HET FIJN OP TENERIFE!

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

CASA DEL DUQUE IN ADEJE

GEVAARLIJKE VIS

BIODIVERSITEIT WORDT BEWAAKT

spot_img