vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogCultuurCARNAVAL IN LOS CRISTIANOS
spot_img

CARNAVAL IN LOS CRISTIANOS

Het Carnaval in Los Cristianos komt op dreef als alle evenementen in Santa Cruz zijn afgelopen en de stilte en de rust zijn teruggekeerd in de hoofdstad. Als Santa Cruz zijn carnaval heeft afgesloten komt de carnavalsgekte in het zuiden van het eiland op gang. Waarom deze activiteiten op de verschillende locaties niet samenvallen moet gezocht worden in de exclusiviteitsrechten van het mondiale gebeuren in Santa Cruz. De Tenerfiaanse hoofdplaats kan zich na Rio de Janeiro met fierheid de tweede grootste carnavalsstad ter wereld noemen en wil deze grootse manifestatie alleen claimen.

De reden dat het programma voor het carnaval in Los Cristianos voor 2024 nog niet bekend is gemaakt, lijkt niet direct duidelijk te zijn uit de beschikbare bronnen. De festiviteiten van het Carnaval in Los Cristianos zijn een belangrijk evenement in het zuiden van Tenerife en trekken normaal gesproken veel bezoekers. In voorgaande jaren werd het programma ook vrij laat gepubliceerd. Of is dat gebruikelijk in het zuiden van Tenerife?

Programma onbekend

Het carnaval in Los Cristianos staat bekend om zijn bescheidener omvang in vergelijking met zijn grote broer in Santa Cruz, maar is niettemin een levendige en populaire viering die lokale tradities en gemeenschapsgeest viert. Het evenement vindt doorgaans plaats in maart, na de festiviteiten in Santa Cruz, en omvat een reeks evenementen zoals parades, de verkiezing van de Carnavalskoningin, en andere feestelijke activiteiten​​.

De afwezigheid van een officieel programma kan te maken hebben met verschillende factoren, zoals logistieke uitdagingen, vertragingen in de planning of andere onvoorziene omstandigheden. Het is ook mogelijk dat de organisatoren wachten op bevestiging van bepaalde evenementen of deelnemers voordat ze het volledige programma aankondigen. Jammer dat het uiteindelijke programma en de route van de Coso nog niet zijn gekend;

Wat we wel weten

Wat we tot nog toe weten is dat het internationaal carnavalsgebeuren 2024 in Los Cristianos doorgaat van 7 tot 18 maart in de regio’s Playa de Los Cristianos en Playa de Las Américas. Het thema ‘De jaren 80’ moet resident en toerist aantrekken en Arona als toeristische bestemming verrijken.

De data voor het carnaval van 2024 in Los Cristianos zijn nog niet bekendgemaakt. We zullen de pagina bijwerken zodra de data bekend zijn door de gemeente. De festiviteiten beginnen meestal op vrijdag met de openingsparade langs de Golden Mile van Playa de las Américas en gaan verder met de carnavalsoptocht op zondag.

Evenementen

De belangrijkste evenementen tijdens het carnaval van Los Cristianos zijn de volgende, de respectievelijke data zijn ons (nog) niet bekend.

Presentatie van de kandidaten voor de titel van Carnival Queen Competition voor Comparsas.
Aankondiging van parade in Los Cristianos en pruikenfeest
Concert van Banda de Musica de Arona
Festival van choreografische groepen
Gala voor de verkiezing van de Carnavalskoningin van de derde leeftijd
Gala voor de verkiezing van de Carnavalskoningin voor kinderen
Verkiezing van de Carnavalskoningin
Verkiezing Drag Queen
Dagcarnaval en kostuumwedstrijd (El Carnaval de Dia)
Carnavalsoptocht (El Coso Apoteósico)
Begrafenis van de Sardine (Entierro de la Sardina)

Wij wachten op informatie

Voor de meest actuele informatie over het carnaval in Los Cristianos en de aankondiging van het programma houden we de officiële websites en sociale mediakanalen van de gemeente Arona of de lokale toeristeninformatie in de gaten en complementeren dit artikel as soon as possible.

Het carnaval in Los Cristianos is waarschijnlijk het populairste evenement in zijn soort in het zuiden van Tenerife en het is leuk om eraan deel te nemen. Het maakt niet uit of je verkleed bent of niet, het carnaval heeft een unieke energie die zich onder alle deelnemers verspreidt, dus zorg ervoor dat je meedoet als je in deze tijd van het jaar op Tenerife bent.

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

WIJ BREKEN UIT

WAT IS HET FIJN OP TENERIFE!

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

OVERDAAD SCHAADT

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img