donderdag, april 18, 2024
HomeBlogNieuwsCARNAVAL IN HET ZUIDEN
spot_img

CARNAVAL IN HET ZUIDEN

Carnaval in het zuiden is aan de beurt. Los Cristianos is de place to be als u houdt van optochten en stoeten, wedstrijden en verkiezingen, gala’s en shows, dans en muziek en … van Edwin Rivera. Twee dagen voor de start van het carnavalsgebeuren in het zuiden van Tenerife werd het programma voorgesteld door lokale politici in het Hard Rock Café in Playa de Las Américas.

Het geheel speelt zich af in de jaren 80 en duurt twaalf dagen met activiteiten voor alle leeftijden, zowel voor de lokale bevolking als voor de toeristen. Het Los Cristianos International Carnaval, Arona 2024 begint op donderdag 7 maart en duurt tot 18 maart: 12 dagen gevuld met kleurrijke en levendige activiteiten die iedereen moet bekoren, zowel residenten als toeristen.

PROGRAMMA 

Het carnaval begint officieel op donderdag 7 maart om 20.30 uur in het Los Cristianos Auditorium met de presentatie van de kandidaten voor de verkiezingen in alle categorieën. Op vrijdag 8 maart om 21.00 uur starten de Comparsas-wedstrijden op de carnavalslocatie recht tegenover het Valdés Centre-gebouw.

Op zaterdag 9 maart om 12.00 uur wordt de carnavalstentoonstelling geopend in het Cultureel Centrum. Vanaf 18.00 uur vindt het WIG Party Day Carnival plaats met  een eerbetoon aan Tina Turner. Daarnaast zal Playa de Las Américas vanaf 19.00 uur gastheer zijn van de Cabalgata Anunciadora.

De Murgas gaan door op zondag 10 maart vanaf 18.00 uur, terwijl het Festival van Choreografische Groepen de volgende dag plaatsvindt om 18.30 uur. Het Verkiezingsgala zal de hoofdrol spelen op de carnavalsavond van dinsdag 11 maart, terwijl de volgende dag de Kinderkoningin wordt gekozen. Beide gala’s beginnen om 20.00 uur. Op donderdag 14 maart kennen we dan eindelijk de Carnavalskoningin.

Op de middag van vrijdag de 15de vinden de Senior Carnival Dance en de Drag Queen Show plaats. Om middernacht is het tijd om de benen los te schudden met Edwin Rivera en de Sabrosa- en Tropin-orkesten, terwijl de Plaza del Pescador wordt omgetoverd tot een DJ-zone. Het Dagcarnaval gaat door op zaterdag 16 maart en zal twee verschillende podia hebben; een voor het hele gezin met kindervoorstellingen en workshops, een andere gericht op het volwassen publiek, met nationale en internationale artiesten.

Gedurende diezelfde dag zal ook de Kostuumwedstrijd plaatsvinden, waarbij de Óscar Hernández-prijzen worden uitgereikt voor het meest originele, het meest gruwelijke en het meest krankzinnige kostuum. ’s Avond is er een DJ Zone met lokale muzikanten en een festival met de Ocentera Salsa Classic Band, de Corinto Band en het orkest Wamampy.

Op zondag 17 maart wordt, naast een tentoonstelling van klassieke en antieke auto’s, de Gran Coso Apoteosis del Carnaval gehouden en een nachtdans met de Armonía Show en het orkest Los Ideales. Het carnaval in het zuiden zou verweesd achterblijven als de sardine niet wordt begraven. De laatste hand aan dit carnavalsfeest wordt gelegd op maandag 18 maart met de Begrafenis van de Sardine en een optreden van lokale DJ’s.

Gedetailleerde informatie staat HIER en op de website www.arona.org

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

GELUK OP EEN EILAND

DE TIJD VAN TOEN

CARRERA POR LA VIDA

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

NAZORG OP TENERIFE

PALM-MAR GROEIT

RIJKE GASTRONOMIE

spot_img