donderdag, april 18, 2024
HomeBlogNieuwsCARNAVAL IN HET ZUIDEN VAN TENERIFE
spot_img

CARNAVAL IN HET ZUIDEN VAN TENERIFE

Na twee intense weken carnaval in Santa Cruz de Tenerife, en ook in Puerto de la Cruz, verplaatsen de carnavalsfestiviteiten zich naar andere delen van het eiland, meer bepaald naar het zuiden. Om reden waarin exclusiviteit de doorslag geeft kunnen de diverse carnavalsactiviteiten niet op dezelfde tijdstippen doorgaan. Het carnaval in Santa Cruz heeft overal en altijd voorrang, ook omdat dit de grootste is onder alle Tenerifiaanse carnavals. 

Daardoor schuiven de activiteiten door op de tijdlijn en wordt er op Tenerife carnaval gevierd tot de paasperiode in het zicht komt. In Los Cristianos bijvoorbeeld begint het carnaval op 17 maart. Één ding hebben ze allemaal gemeen: door de coronapandemie die het carnavalsgebeuren twee keer heeft uitgesteld en zelfs een keer werd verplaatst naar de zomerperiode, zijn carnavalisten en dito liefhebbers met een extra dimensie motivatie overladen om het carnaval dubbel en dik te vieren. Het lijkt erop dat zij de verloren tijd willen inhalen.  

In het zuiden

Het Gran Circo del Carnaval de Candelaria nam een daverende start op 1 maart met het Gala op het Plaza de la Patrona de Canarias. Op deze eerste dag kwam er show, muziek en dans aan te pas op een ongezien hoog niveau. Het weekend begint morgen met de Corintio Band Orchestras en het optreden van de Puerto Ricaanse zanger Edwin Rivera, begeleid door het Sabrosa orkest.

In Arafo wordt het originele Entierro de la Sardina Los Nadies georganiseerd door de vereniging Mi Barrio El Carmen Se Mueve, terwijl Güímar de aftrap geeft van het Carnaval van El Puertito op 11 maart.

In Santiago del Teide streven vijf kandidaten ernaar om zich tot Koningin te laten kronen van het Carnaval van Los Gigantes, dat van 3 tot 11 maart wordt gehouden onder het motto El Mundo de los Musicales en waarvan het verkiezingsgala plaatsvindt op vrijdag 3 maart op het Plaza Buganvilla in Los Gigantes. 

De historische stad Granadilla de Abona is klaar om tot 12 maart het carnaval te vieren met een uitgebreid programma in verschillende delen van de gemeente en voor alle doelgroepen. Het startschot werd op 1 maart gegeven met de openingsoptocht in Los Abrigos. Op vrijdag 3 maart vindt het Gran Gala de Elección de la Reina plaats in het park van Los Hinojeros, vanaf 20.00 uur. Hier ook zullen vijf kandidaten strijden om de begeerde titel van carnavalkoningin 2023.

Een van de populairste evenementen is de Gran Coso Apoteosis, die op zaterdagmiddag plaatsvindt van de Avenida Mencey de Abona naar het park van Los Hinojeros. En zo verder tot de 12de, met de Begrafenis van de Sardine en de Dans van de Weduwen, met het orkest Sabrosa.

In Los Cristianos

De locatie waar veel mensen naar uitkijken is Los Cristianos. Hierbij het gedetailleerd programma waarin het thema ‘Japan’ is.
Ook in het zuiden wordt carnaval gevierd. Om promotionele redenen en om de exclusiviteit van het wereldgebeuren in Santa Cruz te beschermen, gaat het carnavalsgebeuren in Los Cristianos door van 17 tot 27 maart 2023 waarbij de Coso Apoteosis door de straten trekt op zondag 26 maart.

Hierbij het gedetailleerd programma waarin het thema ‘Japan’ is.
Zaterdag 18 maart: 
Optocht die het carnaval aankondigt. Locatie: Playa de Las Américas, vanaf het winkelcentrum Gala, op de Avenida Rafael Puig Lluvina, tot het winkelcentrum Oasis, op de Avenida Las Américas.

Zaterdag 18 maart: 
Muzikaal optreden aan het Recinto del Carnaval (aan het Valdés Center).

Zondag 19 maart: 
– Carnavalsconcert door het orkest van Arona op de Plaza del Pescador en een optocht door de gemeentelijke carnavalsgroepen vanaf de Plaza del Pescador (Cultureel Centrum) naar het strand van Los Cristianos.
– Bijeenkomst van de Murgas aan het Recinto del Carnaval.

Dinsdag 21 maart: 
Tentoonstelling en Comparsawedstrijd in het Recinto del Carnaval.

Woensdag 22 maart: 
Festival van choreografische groepen aan het Recinto del Carnaval.

Donderdag 23 maart: 
– Dansavond voor de senioren op de binnenplaats van het Cultureel Centrum.
– Voorstelling van het carnaval aan het Recinto del Carnaval.

Vrijdag 24 maart

– Carnavalsfeest aan het Recinto del Carnaval.
– DJ-zone met lokale DJ’s op de Plaza del Pescador (voor het Cultureel Centrum).

Zaterdag 25 maart

– Familiecarnaval met verschillende shows, verkleedwedstrijden, workshops, optochten en andere activiteiten op de Plaza del Pescador.
– Hoofdpodium met nationale en internationale artiesten op het carnavalsterrein.
– Route van de stranden van het VIIe Carnaval vanaf de Plaza del Pescador, promenade over Plaza de la Alpispa, c/ Valle Menéndez, c/ Juan Reverón Sierra, c/ Amalia Alayón naar de Plaza del Pescador.
– Groot feest met verschillende orkesten aan het Recinto del Carnaval (Valdés-centrum).
– DJ-zone met lokale DJ’s op de Plaza del Pescador (voor het cultureel centrum).

Zondag 26 maart

– Tentoonstelling van klassieke en antieke auto’s op het Recinto del Carnaval aan het Centrum Valdés.
– Grote stoet: Gran Coso Carnaval Apotheose vanaf de Juan Carlos I Laan tot aan het Cultureel Centrum van Los Cristianos.
– Groot feest met verschillende orkesten aan het Recinto del Carnaval (Valdés-centrum).

Maandag 27 maart

– Begrafenis van de Sardine: begrafenisstoet van de Plaza del Pescador (cultureel centrum) naar het strand van Los Cristianos.
– DJ-zone met lokale DJ’s op de Plaza del Pescador (voor het cultureel centrum).

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

WIJ BREKEN UIT

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

LAPA’S OP TENERIFE

TENERIFE UITGEDROOGD?

EEN SMAKELIJK TRIO

spot_img