maandag, april 22, 2024
HomeBlogNieuwsCARNAVAL BREEKT ALLE RECORDS
spot_img

CARNAVAL BREEKT ALLE RECORDS

Na Rio de Janeiro het grootste carnavalsevenement op aarde! Dat wil iets zeggen over de grootteorde en over de verscheidenheid van dit gebeuren waarbij naar schatting één miljoen mensen zich zullen vergapen aan de talrijke manifestaties, evenementen, optredens en straatactiviteiten gedurende de eerste volwaardige carnavalsviering die na de coronapandemie wordt georganiseerd.

Eerst komen de  binnenactiviteiten aan de beurt met onder andere de murgas, de galaverkiezing van de Koningin en diverse andere verkiezingen. Daarn barst het openluchtgebeuren los, met als hoogtepunt de  Coso Apoteosis en de Cavalcada Anunciadora. Twee carnavalstoeten waar vooral de toeristen naar de Coso gaan op dinsdag en waar de Tinerfeños, de vrijdag voorafgaand, zich voor de eerste keer op straat kunnen uitleven in de Anunciadora.

Veiligheid voorop

Om deze drukte onder veilige omstandigheden te houden heeft de gemeentelijke overheid een plan uitgewerkt met de verschillende politie- en veiligheidsdiensten. Om de onrust gedurende dit monsterevenement te weren worden 1.500 manschappen van de Policía Local, de Policía Nacional en de Guardia Civil, alsmede van de brandweer en Civiele Bescherming ingezet. De lokale politie zet 110 agenten in, waarbij 40 personen burgerlijk veiligheidspersoneel zullen worden gevoegd.

Op het festival wordt speciale aandacht besteed aan het Dag-Carnaval op 25 februari, waar nachtelijke activiteiten en diverse optredens 400.000 toeschouwers aantrekt. Dit is evenveel als bij het optreden van Juan Luis Guerra in 2019.

Steps verboden

Tussen 17 februari, de dag van de openingsparade en 26 februari, de laatste dag van het festival, worden alle huursteps uit de stad verwijderd. Particulieren die eigenaar zijn van een step worden aangeraden hun tweewieler in deze periode niet te gebruiken, aangezien het verkeer van alle voertuigen verboden is in de carnavalszone en vooral omdat steps niet zijn toegestaan in voetgangersgebieden, zoals voorzien in de verkeerswet.

Extra politie

Er zal een solide politiemacht aanwezig zijn om de festiviteiten, die naar verwachting zeer druk zullen zijn, aan te pakken. Carnaval is genieten door de regels toe te passen, dixit de overheid. Accessen worden eruit gehaald door een troepenmacht van 600 agenten van de Policía Nacional, die zal worden versterkt door de interventie-eenheid Unidad de Prevención y Reacción (UPR) uit Madrid, la Brigada de Extranjería (vreemdelingenpolitie) en de Brigada Móvil de Transporte. 

Extra controles

Net als bij vorige edities zullen de helikopters van de nationale politie luchtsteun bieden tijdens de carnavalsdagen, en zullen er politiehonden op het terrein aanwezig zijn. De Guardia Civil zal blijvend alcohol- en verkeerscontroles uitvoeren, zowel in de stad als op de toegangswegen van en naar Santa Cruz.
Een bijkomstige maatregel is de permanente inzet van bewakingscamera’s op het kruispunt van de Calle Clavel en de Cruz Verde, in de Alameda del Duque Santa Elena en op de Plaza de la Candelaria, Plaza de España en de Plaza del Príncipe. Dit zijn doorgangspunten waar zowel overdag als ’s nachts de toestroom van mensen kan gecontroleerd worden.

Openbaar vervoer

Het openbaar zal worden uitgebreid op de lijnen die de wijken met het centrum verbinden, alsook vanuit het noorden en zuiden naar Santa Cruz, en van en naar La Laguna. Bovendien zal de particuliere beveiliging worden verhoogd op de knooppunten Santa Cruz en La Laguna, en op drukke stopplaatsen zoals het winkelcentrum El Trompo in La Orotava en in het zuiden, het busstation San Isidro.

De overheid roept het bedrijf en de werknemers van Titsa, die in een impasse zitten, op om tot een overeenkomst te komen vooraleer het straatcarnaval in Santa Cruz losbarst. Zo niet dreigt er een verkeersinfarct te ontstaan dat enkele dagen kan aanhouden.

Het programma van het Carnaval in Santa Cruz kan HIER geraadpleegd worden.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

MOEILIJK WEERBERICHT

WONDERE WANDELINGEN

CANARISCHE LEEFGEWOONTEN

spot_img