donderdag, februari 22, 2024
HomeBlogNieuwsCARNAVAL 2023 – THEMA: NEW YORK
spot_img

CARNAVAL 2023 – THEMA: NEW YORK

New York wordt het thema voor het carnaval van Santa Cruz de Tenerife 2023. Het thema is als winnaar uit de bus gekomen bij een onlinestemming waaraan bijna vierduizend personen hebben deelgenomen. De stemming werd georganiseerd door het stadsbestuur via het Organismo Autónomo de Fiestas y Actividades Recreativas (OAFAR). 

Op de website kon gestemd worden van maandag 12 juli 12.00 uur tot 18 juli 23.59 uur. Om de juiste uitslag te garanderen en dubbele stemmen te voorkomen, werd een filter ingebouwd waardoor slechts één stem per IP-adres kon worden gevalideerd. Uiteindelijk werden er 3.880 geldige stemmen geteld.
Het winnende voorstel kreeg 44,6 procent van de stemmen: 1.730 personen hebben op New York gestemd. Andere thema’s zoals La Televisión kregen 1.557 stemmen en Un mundo sostenible 593 stemmen.

Na een lange pauze, nu een korte

New York, de stad die nooit slaapt, wordt dus het thema van het carnaval van Santa Cruz de Tenerife 2023, dat tussen 20 januari en 26 februari wordt gehouden. 

De schepen/wethouder voor Feesten, Alfonso Cabello, verklaarde blij te zijn met de uitslag omdat alle personen en groepen die verbonden zijn met het internationale festival zich vanaf vandaag kunnen voorbereiden op wat volgend jaar moet worden gebracht. Hij herinnerde eraan dat de langste periode van onthouding achter de rug is en dat nu de tijd aanbreekt van de kortste. Er resten amper zes maanden om zich voor te bereiden aan het Carnaval de Santa Cruz dat eind januari 2023 van start gaat.

Het goede nieuws, voor zowel voor de carnavalsgangers als voor de economische dynamiek van Santa Cruz de Tenerife is de herstart in de winter. Het carnavalsgebeuren is niet alleen een festival van internationaal toeristisch belang, het is ook een referentiepunt voor de culturele en vrijetijdsindustrie.

Wedstrijd affiche

Wie creatief is kan deelnemen aan de wedstrijd die de carnavalsaffiche 2023 moet kiezen. Vanaf 1 augustus tot 15 september kan iedere ontwerper, graficus, tekenaar, kunstschilder, of mensen met een artistieke beeldende begaafdheid zich inschrijven om de affiche van het carnaval in 2023 te ontwerpen.

De kalender van Santa Cruz de Tenerife Carnival 2023 hervat zijn gebruikelijke verdeling van wedstrijden en competities, beginnend op 20 januari met de Voorstelling van de Kandidaten. De kinderkoningin wordt op zondag 5 februari bekendgemaakt, de koningin van de volwassenen drie dagen later. Het Gala voor de verkiezing van de carnavalskoningin vindt plaats op woensdag 15 februari en vormt het begin van de carnavalsfestiviteiten die doorgaan in de straten van de hoofdstad. Op 26 februari is het Piñata-zondag en daarmee eindigt een carnavalsgebeuren dat net iets langer dan één maand duurt.

Foto: Carnaval de Tenerife

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

LENTE OP HET EILAND

VLIEGEN NAAR TENERIFE

DE TIJD VAN TOEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img