zaterdag, juli 2, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsCARNAVAL 2022 WORDT EEN TOPPER

CARNAVAL 2022 WORDT EEN TOPPER

Het gemeentebestuur van Santa Cruz de Tenerife heeft bij monde van het Organismo Autónomo de Fiestas y Actividades Recreativas (OAFAR) – het Autonoom Orgaan voor Feestelijkheden en Recreatie – de kalender van de gala’s en de wedstrijden voor carnaval 2022 voorgesteld. Door een onophoudelijke en doorgedreven inzet van alle carnavalsgroepen was het mogelijk om tot consensuele oplossingen te komen. De kalender is tot stand gekomen na beslissingen in verschillende vergaderingen, die sedert begin van dit jaar werden genomen. Het officiële startschot wordt gegeven op 3 juni, het einde is gepland op 26 juni 2022 

De stedelijke overheid is tevreden over het besluit om het carnaval 2022 in de maand juni te laten plaatsvinden, omdat het niet alleen de veiligste manier is om het carnaval te vieren, maar ook omdat het een grote economische impact op de gemeente zal hebben.
Door het feit 2022 een uitzonderlijk jaar is en het carnavalsgebeuren gedurende de zomerperiode doorgaat, is dit ook een unieke kans om Santa Cruz te promoten bij toeristen die enkel in deze periode naar Tenerife afreizen.

Programma
(Uitleg van de diverse activiteiten staat onderaan dit artikel)
Na de openingsceremonie van het Carnaval 2022 op 3 juni om 21.30 uur in het Centro Internacional de Ferias y Congresos, openen de rondallas de wedstrijdkalender op zaterdag 4 juni om 17.00 uur op het emblematische podium van het Teatro Guimerá.
– Op zondag 5 juni begint het Choreografisch Festival om 17.00 uur in Recinto Ferial de Tenerife.
– In het Guimerá-theater vindt op dinsdag 7 juni om 20.30 uur het concert van Los Fregolinos plaats.
– Een dag later, op woensdag 8 juni, eveneens om 20.30 uur, is het de beurt aan het Festival de La Zarzuela.

In de tweede week van juni wordt het Gala voor de verkiezing van de Carnavalskoningin gehouden op vrijdag 10 juni om 21.30 uur.
– Op zaterdag 11 juni, om 21.00 uur, is het de beurt aan de Concurso de las Agrupaciones Musicales.
– Op zondag 12 juni, vanaf 17.00 uur, vindt het Gala voor de verkiezing van de (volwassen) koningin plaats.
– Van maandag 13 tot en met woensdag 15 juni, vanaf 21.00 uur, worden de 3 fasen van de murgas voor volwassenen gehouden, met de finale op vrijdag 17 juni, eveneens om 21.00 uur.
– De Comparsas-wedstrijd is voorzien op zaterdag 18 juni om 21.00 uur
– Het Gala voor de verkiezing van de kinderkoningin sluit de week af op zondag 19 juni om 18.00 uur.

In de laatste week van juni gaan, van maandag 20 tot en met woensdag 22 juni, de 3 fasen van de wedstrijden murgas voor kinderen plaats, waarbij alle gala’s om 20.00 uur beginnen.
– Op donderdag 23 juni gaat het straatcarnaval van start om 21.00 uur.
– Op vrijdag 24 juni om 19.00 uur start de traditionele Carnavalsoptocht, die plaats maakt voor de nachtelijke dansparty’s op de verschillende podia verspreid over een aantal locaties in de stad.
– Op zaterdag 25 juni gaat het dagcarnaval door en duurt tot aan de start van de tweede carnavalsnacht.
– Op zondag 26 juni – dit is het absolute hoogtepunt van de Carnavalskalender 2022 – start het laatste “Dag Carnaval” om 20.00 uur met de Ritmo y Armonía in de Avenida de Anaga.

Wie het programma gedetailleerd wil raadplegen kan dat doen op de website van Carnaval Tenerife.

Meer uitleg

Murgas bestaan uit een grote groep mensen die zingen met teksten die over het algemeen kritisch zijn. De composities, die vaak met humor en ironie worden uitgewerkt, zijn gebaseerd op populaire liedjes. Typerend zijn de kazoo’s (murga-fluitjes) die elk lid bij zich heeft en soms gebruikt.  
Een comparsa is een groep zangers, muzikanten en dansers die deelnemen aan het carnavalgebeuren en onderling ook strijden voor een eindoverwinning en om een gunstige plaats te krijgen in de carnavalstoet. 
Rondallas zijn vergelijkbaar met de murgas, maar hier worden de zangers begeleid door snaar- en tokkelinstrumenten.
Canciones de la Risa zijn parodiegroepen die bestaan uit minimaal vijf en maximaal twaalf leden die een grappig repertoire en een geestige enscenering brengen waarbij humor steeds overheerst.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

KOELTE ONDER DE ZON

VERHUREN