woensdag, september 29, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsCARNAVAL 2022 OP DE WIP

CARNAVAL 2022 OP DE WIP

Er wordt overal gemopperd en vooral luid gereageerd op de visie van de overheid om alle grote spektakels te bannen van het eiland tot de coronapandemie is afgezwakt. Niet in het minst door iedereen die iets met het jaarlijks terugkerend carnavalsevenement te maken heeft. Waarover het precies gaat, wordt uit de doeken gedaan in ons artikel GEEN FESTIVALS, ROMERIA’S EN CARNAVAL.

Achter het carnaval van Santa Cruz de Tenerife staan duizenden mensen die elk jaar moeite, tijd en geld investeren om het festival als een wereldgebeuren te laten doorgaan. Het decreet dat de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het COVID-19-virus regelt, heeft het carnaval een flinke opdoffer gegeven.
In artikel 25, par. 9, is bepaald dat geen enkel grootschalig evenement mag worden gehouden in welke fase dan ook, noch op de Canarische Eilanden, noch in Santa Cruz.

Desondanks vraagt Alfonso Cabello, de verantwoordelijke schepen/wethouder van feestelijkheden, om de kalmte te bewaren. Hij begrijpt dat iedereen al bezig is met de voorbereiding van het carnavalsgebeuren anno 2022, en vooral ook omdat de vorige editie volledig werd verbannen door de coronapandemie.
Er moet volgens hem een onderscheid gemaakt worden tussen het buitengebeuren en de evenementen die onder dak doorgaan. Carnaval op straat is één ding, de gala’s en de wedstrijden vergen een totaal andere aanpak.

Wat het eerste betreft, is hij niet optimistisch. Hij denkt niet dat het mogelijk zal zijn om het carnavalsfeest in de straten te laten doorgaan tot de pandemie helemaal van het eiland is verdwenen. In oktober wordt daaromtrent een definitief besluit genomen. Wat het tweede aspect betreft, heeft het gemeentebestuur haar fiat om wedstrijden en gala’s te kunnen organiseren, weliswaar onder bijzondere en expliciete voorwaarden.

Alfonso Cabello waardeert dat de Canarische regering het gepubliceerde decreet met de maatregelen met betrekking tot het COVID-19 heeft willen uniformiseren, maar betreurt het dat dit opnieuw gebeurde zonder overleg. Vooral omdat het hier over een thema gaat dat heel gevoelig ligt bij de bevolking en omdat het carnavalsgebeuren op Tenerife van regionaal, nationaal en internationaal toeristisch belang is.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

GELUK OP EEN EILAND

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES