zondag, januari 23, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsCARNAVAL 2022 HERSCHIKT

CARNAVAL 2022 HERSCHIKT

Door corona-omstandigheden is het lang stil gebleven rond het Carnaval de Tenerife 2022. Achter de schermen werd er hard gewerkt aan de programmering die talloze keren werd aangepast aan de steeds veranderende maatregelen en veiligheidsvoorschriften. Santa Cruz kondigde eerder deze week een herschikking aan van het programma dat al eerder werd aangepast en nu steevast achterloopt op voorziene schema.

Het carnaval van Santa Cruz de Tenerife begint normaal op 28 januari, met de voorstelling van de kandidaten, gevolgd door de eerste wedstrijden. De huidige gezondheidssituatie heeft roet in het eten gegooid en de repetities werden stilgelegd, waardoor de groepen niet op de geplande data klaar kunnen zijn. Door de snel toenemende COVID-besmettingen en door de maatregelen die elk soort spektakel met duizenden mensen in gesloten ruimten verbieden, heeft het stadsbestuur van de hoofdstad beslist om de carnavalskalender aan te passen aan het coronabeleid. 

De burgemeester, José Manuel Bermúdez, zal samen met de verantwoordelijke schepen/wethouder een videoconferentie houden met de carnavalsgroepen om hen van het nieuwe voorstel op de hoogte te brengen. Ze wilden het voorstel niet kwijt aan de pers vooraleer het aan de carnavalsgroepen is voorgelegd, maar we kunnen er prat op gaan dat het nieuwe feestprogramma volledig nieuw zal zijn en veel stof zal leveren tot discussies.
In Santa Cruz komt er dit jaar geen straatcarnaval en zelfs als de epidemiologische situatie zou verbeteren, worden alle festiviteiten op de openbare weg volledig van de kalender geschrapt.

Hetzelfde beeld zien we in Las Palmas de Gran Canaria waar de burgemeester, Augusto Hidalgo, besloten heeft om het carnaval uit te stellen en te verplaatsen van 25 februari naar 20 maart. Ook hier zijn de gestaag stijgende besmettingscijfers de oorzaak van de koersverandering.
In andere regio’s van Spanje met een carnavalstraditie, zoals in Cádiz, werd ervoor gekozen om alle carnavalsactiviteiten te verplaatsen naar een latere datum. 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES