woensdag, mei 22, 2024
HomeBlogCARNAVAL 2019
spot_img

CARNAVAL 2019

CARNAVAL VANUIT DE OCEAAN – Na Rio de Janeiro het grootste carnavalsevenement op aarde! Dat wil iets zeggen over de grootteorde en over de verscheidenheid van dit gebeuren waarbij honderdduizenden personen zich vergapen aan de talrijke manifestaties die rond dit onderwerp worden opgebouwd. Het thema 2019 laat het carnaval ontspringen uit de diepte van de oceaan en zal de stad der Chicharreros tijdens dit manifest gebeuren in een maritiem decor omtoveren. Alles wat met het carnaval 2019 te maken heeft knipoogt naar ‘onder water’. De murgas, de galaverkiezing van de Koningin, de diverse verkiezingen, de trompetters en de trommelaars, alle deelnemende groepen en de diverse stoeten zullen ‘zee ademen’ en ‘oceaan’ verspreiden. Maar ook het hoofdpodium in het Recinto Ferial straalt een maritieme sfeer uit. Het evenementencomplex gaf in het verleden steeds plaats aan 5.800 personen, maar als blijkt dat dit te weinig mocht zijn, dan zal het stadsbestuur niet twijfelen om extra tribunes bij te plaatsen, dixit de burgemeester. De verkiezing van de Carnavalskoningin gaat door op 27 februari 2019. Dit galagebeuren is steeds de afsluiter van het indoor-gebeuren en lokt steevast een vol huis. Dit jaar wordt de verkiezing op een andere manier georganiseerd. Er is maar één parade waarin de koningin en haar vier bruidsmeisjes worden gekozen. Om dat allemaal te kunnen presenteren werden acht nieuw podiumplatforms aangekocht die bij de zeven bestaande eenheden worden gevoegd. Resultaat: één enorme spektakelvloer waarop de kandidaat-koninginnen in extra volumineuze kledij samen met hun bruidsmeisjes zullen gepresenteerd worden. De carnavalstoet waar iedereen, resident en toerist, naar uitkijkt gaat door op dinsdag 5 maart 2019, maar daarover kun je meer lezen in het volgende nummer van dit magazine.

Het carnaval in Santa Cruz viert momenteel hoogtij. Allerhande verkiezingen, alsook deze van de Koningin en van de Murgas zijn achter de rug. Het wordt hoog tijd om het zwaar geschut boven te halen. Vanaf nu gaat het enkel nog crescendo.
* Op vrijdag 1 maart gaat de Cabalgata Anunciadora Corrozas y Coches Engalanados door op de Plaza de la República Dominicana.
* Op zaterdag 2 maart is er het spektakel Ritmo y Armonía op de Avenida Francisco La Roche.Gerelateerde afbeelding
* Op zondag 3 maart gaat de Carnaval del día door samen met Nifú-Nifá-Fregolinos op de Plaza del Príncipe.
* Op dinsdag 5 maart start de Coso (dé carnavalstoet bij uitstek) op de Avenida Francisco La Roche, waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt. Wil je dit spektakel beleven, klik dan HIER.
* Op woensdag 6 maart luidt La Entierra de la Sardina op de Calle Juan Pablo 2, het afscheid aan van deze carnavalsperiode.
Tot zondag 10 maart gaan er nog verschillende kleinere activiteiten door zoals het Festival Rondallas door het Teatro Guimerá, de kinderstoet of Coso infantil, het Festival Galardonados en het Carnaval de día Nifú-Nifá La Zarzuela.
* De eigenlijke afsluiter van het tweede grootste carnavalsgebeuren ter wereld gaat door op zondag 10 maart met de Fiesta Círculo de Amistad XII de Enero met een spectaculaire vuurwerkshow als absoluut hoogtepunt.

Het carnaval in Los Cristianos is kleiner van formaat maar minstens even mooi. Het wordt uitbundig gevierd en is intiemer. Het thema 2019 voor het zuiden werd in een affiche gegoten, het thema is ‘La Jungla’.
Het Carnavalsgebeuren in Los Cristianos start op 21 maart en eindigt op 1 april 2019.
De voornaamste activiteiten gaan door op:
* zaterdag 23 maart: de Cabalgate Anunciadora van Playa de Las Americas;
* donderdag 28 maart: Verkiezingsgala van de Carnavalskoningin;
* vrijdag 29 maart: Gala Drag
* zaterdag 30 maart: Dagcarnaval
* zondag 31 maart: de grote Carnavalsstoet
* maandag 1 april: de traditionele Entierro de la Sardina.
In 2018 hebben een recordaantal van 125.000 personen deelgenomen aan de carnavalsactiviteiten.

En voor ik het vergeet, er gaan jaarlijks ook nog carnavalsfeesten door in Tacoronto, Güímar, Los Gigantes, Garachico en Puerto de la Cruz.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img