donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogCARNAVAL 2018
SEB LEESON LEGAL GROUP

CARNAVAL 2018

Na Rio de Janeiro het grootste carnavalsevenement op aarde! Dat wil al iets zeggen over de grootteorde en de verscheidenheid van dit gebeuren waarbij honderdduizenden personen zich vergapen aan de talrijke manifestaties die rond dit onderwerp worden opgebouwd.

Kleurrijke kledij en uniformen, muziek en zang, kazoos en ritme, praalwagens en parodieën sieren alle podia en straten.
Het begint te stomen vanaf 12 januari 2018, de dag dat het Carnaval de Santa Cruz officieel  wordt geopend en de damp blijft hangen tot 18 februari. Daar tussenin worden alle deelevenementen ingepast: De voorstelling van de Murgas waarbij de diverse carnavalsgroepen hun plaats krijgen toegewezen in de diverse stoeten en in de Corso. De verkiezingen tot prins en tot koningin, zowel bij volwassenen als bij kinderen. De grote carnavalsstoet en de verbranding van de sardine zijn de hoofdacts, daarna komen er nog een paar afsluiters.

De eigenlijke carnavalsweek loopt van maandag 12 tot zondag 18 februari waarbij dinsdag 13 februari 2018 geboekstaafd staat als dé dag bij uitstek. De Coso apoteosis staat met stip aangewezen om erbij te zijn. De prachtige en schitterende stoet trekt dan door de straten rond de Avenida de Francisco La Roche en de Avenida Marítima.
Op Aswoensdag (14 februari) wordt de sardine begraven, wat aldus ook een uitbundige en bruisende carnavalsweek belooft.  Het complete programma van het carnaval in Santa Cruz vind je HIER.
Wil je meer weten over de traditie van het carnaval en over de verschillende onderdelen ervan dan kun je dat HIER lezen.

Op andere locaties horen andere data. In Los Cristianos bijvoorbeeld breekt het carnaval uit als de grote broer is uitgestorven. Dat staat zo in de notulen van het carnavalsbeheer om elkaar niet te beconcurreren.

CARNAVAL IN PUERTO DE LA CRUZ
Het internationale carnavalsgebeuren in Puerto de la Cruz is ook zeer gevarieerd en start op 4 februari 2018 met allerhande precarnavale activiteiten en is op het eiland het tweede grootste evenement, na Santa Cruz, in zijn genre.
Op donderdag 8 februari is er het grote gala der verkiezing van de Koningin, op woensdag wordt de sardine verbrand. Op vrijdag is er de fameuze marathon Mascarita Ponte Tacón waarbij mannen op hakken van minimum 10 centimeter hoogte  een koers moeten lopen en op zaterdag 17 februari is er de Coso Apoteosis del Carnaval of de grote carnavalstoet.
Meer informatie kun je HIER vinden

CARNAVAL IN LOS CRISTIANOS
Het internationale carnavalsgebeuren in Los Cristianos voor 2018 staat in het teken van piraten, een wereld van avonturen, verborgen schatten en mythische zeemonsters.
Van 1 tot 12 maart 2018 zal Los Cristianos ondergedompeld worden in een wonderbaarlijke wereld en om dit groots evenement aan te kondigen werd de affiche voorgesteld op de Britse toeristenbeurs World Travel Market, een duidelijk teken dat er op het Brits toerisme wordt ingezet.
De nieuwe affiche is volgens de ontwerper, Luis Marrero, een werk dat ons doet terugdenken aan tijden waarin de Canarische Eilanden ten prooi vielen aan piraten en daarvan hun verhalen, legendes en avonturen verspreidden bij de inheemse bevolking.
Arona zal zich onderdompelen in een mystiek verleden dat op de affiche iconografisch wordt voorgesteld. Zeerovers, piratenboten, onderwatermonsters, verborgen schatten, eenogen en grijphaken worden in één beeld verweven met het onderwerp dat het komende carnavalsfestival opnieuw leven moet inblazen.
De ontwerper heeft geprobeerd om al deze gegevens te bundelen in zijn ontwerp en is er bijzonder goed in geslaagd om het geheel van de piraterij in beeld te brengen.
Luis Marrero is voor het derde jaar op rij de ontwerper van de carnavalsaffiche die hij eerder presenteerde in het stadhuis van Arona.
Het programma van het carnaval is op vandaag nog niet gekend en het blijft dus gissen naar het verloop van dit grootse evenement die de voorbije jaren steeds 30.000 mensen naar zich toe trok.
Op 1 maart 2018 wordt het startfeest gegeven van het twaalfdaagse evenement om een vervolg te breien aan een halve eeuw carnavalsgeschiedenis.

 

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

WEBCAM SANTA ÚRSULA

MUMMIE VAN TENERIFE

GRATIS NAAR TENERIFE

SEB LEESON LEGAL GROUP