vrijdag, januari 27, 2023
spot_img
HomeBlogGastronomieCANARISCHE WIJNEN - LEES VERDER

CANARISCHE WIJNEN – LEES VERDER […]

Hoe belangrijk Tenerife is geweest voor wijnen uit Noord- en Zuid-Amerika weet je pas na genetisch onderzoek van de wijnstokken. Het resultaat wijst verbazingwekkend naar het grootste der Canarische Eilanden, vandaar dat er onder oenologen gepraat wordt over Tenerife als sanatorium voor heel veel wijnsoorten.
Het artikel in Tenerife (dot) Fashion gaat over de wijngeschiedenis op de Canarische Eilanden en de wijnen op Tenerife. Daarin krijgen wij onder meer het volgende te lezen.

Tenerife dat ooit de faam had een van de toonaangevende exportlanden te zijn, kwam na jaren terug op zijn passen en de wijnindustrie slonk tot het niveau van artisanale wijnproductie voor lokaal gebruik. Dit terwijl wijnproductie een hoofdbestanddeel was van economische bedrijvigheid bij de bevolking van dit eiland, lang voor de bloeiperiode van het toerisme dat momenteel de grootse bron van inkomsten is.
Dit verhaal vindt zijn oorsprong in een verre geschiedenis. Door hun geografische ligging op de kaart van maritiem transport, bijna een kruispunt in de oversteek naar verscheidene continenten, heeft de eilandengroep onder invloed gestaan van heel wat culturen en bezetters.

Dit digitaal blad is niet meer online.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

ONBEWOOND EILAND

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

MEER DAN 29.000 LEDEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES