You are here:-, Cultuur, Gastronomie, Weetjes-CANARISCHE WIJNEN – LEES VERDER […]

CANARISCHE WIJNEN – LEES VERDER […]

Hoe belangrijk Tenerife is geweest voor wijnen uit Noord- en Zuid-Amerika weet je pas na genetisch onderzoek van de wijnstokken. Het resultaat wijst verbazingwekkend naar het grootste der Canarische Eilanden, vandaar dat er onder oenologen gepraat wordt over Tenerife als sanatorium voor heel veel wijnsoorten.
Het artikel in Tenerife (dot) Fashion gaat over de wijngeschiedenis op de Canarische Eilanden en de  wijnen op Tenerife. Daarin krijgen wij onder meer het volgende te lezen.

Tenerife dat ooit de faam had een van de toonaangevende exportlanden te zijn, kwam na jaren terug op zijn passen en de wijnindustrie slonk tot het niveau van artisanale wijnproductie voor lokaal gebruik. Dit terwijl wijnproductie een hoofdbestanddeel was van economische bedrijvigheid bij de bevolking van dit eiland, lang voor de bloeiperiode van het toerisme dat momenteel de grootse bron van inkomsten is.
Dit verhaal vindt zijn oorsprong in een verre geschiedenis. Door hun geografische ligging op de kaart van maritiem transport, bijna een kruispunt in de oversteek naar verscheidene continenten, heeft de eilandengroep onder invloed gestaan van heel wat culturen en bezetters.

Lees HIER verder […]

By |2017-12-21T09:09:58+00:00december 21st, 2017|Categories: Blog, Cultuur, Gastronomie, Weetjes|Tags: , , , , , |0 Comments

About the Author:

Actief binnen een redactioneel en journalistiek netwerk heb ik Tenerife kunnen binden in mijn geschrijf. Het eiland waarop ik reeds decennia lang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels die door Marc Engels worden geredigeerd. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het bindmiddel is. Wat daar uit vloeit wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet, ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

Leave A Comment