woensdag, juli 28, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsCANARISCHE PRODUCTEN VOOR EUROPA

CANARISCHE PRODUCTEN VOOR EUROPA

Uit de samenwerking tussen de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij, en van Economie, Kennis en Werkgelegenheid vloeit een project dat de verkoop van Canarische producten in Europa moet stimuleren. De regering bevordert een online verkoopkanaal voor de export van Canarische producten, zoals de Canarische kazen, naar het Spaanse vasteland en naar Europa.

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft via het overheidsbedrijf Gestión del Medio Rural de Canarias (GMR) een dienstverleningscontract ondertekend voor het beheer van een online-verkoopkanaal voor land- en veeteeltproducten of verwerkte voedingsmiddelen die op de Canarische Eilanden worden geproduceerd, met als doel de exportstrategie te versterken.

Het contract, met een budget van 1,4 miljoen euro voor de volgende 5 jaar, zal de verkoop mogelijk maken aan klanten op het Spaanse vasteland en in Europa, zowel professionelen als particulieren.

De Tijdelijke Gemeenschappelijke Onderneming (UTE) waaraan de opdracht is gegund, werkt met de website www.canarianmarket.com, waardoor contacten, afspraken en overeenkomsten met de Canarische producenten die aan dit exportproject wensen deel te nemen, worden vergemakkelijkt. Daarnaast staan ook de andere functies, zoals het uitvoeren van logistieke operaties, het oplossen van fiscale verplichtingen en het implementeren van een webportaal in vier talen (momenteel nog niet actief, red.), waarin elke producent een ruimte zal hebben om zijn producten te presenteren aan een Europees aankooppotentieel.

De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij van de Canarische regering en voorzitster van GMR, Alicia Vanoostende (met Belgische roots, red.) merkt op dat een thematisch kanaal voor de verkoop van Canarische producten via het internet een noodzakelijke stap is om de export te bevorderen en zin geeft aan het belangrijke promotiewerk dat de regering van de Canarische Eilanden in het buitenland verricht.

Bij dit project, dat via het overheidsbedrijf Proexca wordt aangestuurd, zijn zowel producenten van de primaire sector als van de voedingsindustrie betrokken. Het contract voorziet in een eerste periode van drie maanden voor de implementatie van de website en het begin van de promotie om bekendheid te geven aan het initiatief.

Tenerife Connect volgt deze opportuniteit en zal u verder op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen omtrent CanarianMarket.

Foto: Portal Gobierno de Canarias

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

VLIEGEN NAAR TENERIFE

REISKOFFER KLAAR

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ROAMINGKOSTEN AFGESCHAFT

VERSCHILLENDE TENERIFE’S

REISKOFFER KLAAR