vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsCANARISCHE PRODUCTEN ONLINE TE KOOP

CANARISCHE PRODUCTEN ONLINE TE KOOP

Goed nieuws voor iedereen die in zijn of haar thuisland op zoek gaat naar Canarische producten om zich in kille, koude en natte momenten onder te dompelen in een zuiderse gastronomische keuken. Bijna 450 producten worden te koop aangeboden op het verkoopplatform Canarian Market en kunnen snel over heel Europa worden geleverd vanuit het distributiecentrum dat in Madrid is gelegen.

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij van de Canarische regering heeft op dinsdag 15 november, onder het voorzitterschap van de eilandregering Santa Cruz de Tenerife, het project Canarian Market officieel in werking gesteld. Het platform zorgt voor de verkoop en distributie van voedingsproducten die op de Canarische Eilanden worden geproduceerd in heel Europa.

Website in vier talen

De website Canarian Market kan in vier talen worden geraadpleegd: in het Spaans, Engels, Duits en Frans en er kunnen momenteel 432 eilandproducten worden besteld. Alle producten zijn in ruime mate aanwezig in het verdeelcentrum in Madrid van waaruit ze tot bij de eindgebruiker worden geleverd.

De belangrijkste producten zijn gofiomojos, wijnen, almogrote en cosmetische producten, deze niche bevat ruim 60 producenten die eigen zijn aan de Canarische archipel. Dit officiële kanaal van de Canarische Eilanden, is toegankelijk voor de horeca (beroepsactiviteit) en voor particulieren. De gemiddelde levertijd bedraagt van 24 tot 48 uur voor het Spaanse vasteland, en tot 72 uur voor de rest van Europa. 

Dit platform is belangrijk omdat er een palet aan producten wordt aangeboden op een eenvoudige manier en vooral omdat deze producten nu toegankelijk zijn voor iedereen. Met één klik haalt een Europeaan de Canarische keuken binnen en kunnen producten en recipiënten worden gebruikt die vroeger enkel op het vakantieadres konden worden geproefd.

Belgische minister

De verantwoordelijke minister, Alicia Vanoostende met Belgische roots, zegt dat de Canarische regering bewust is van de moeilijkheden die de desbetreffende sector ondergaat, na de coronapandemie en vooral nu met inflatoire toestand en een nakende depressie. 
Het is dan ook de verplichting van de overheid om lokale producten te valoriseren, waarbij het van essentieel belang is afzetkanalen op te zetten. Een daarvan is het aanbod om lokale producten aan te bieden binnen heel Europa, zonder dat er tussenpersonen aan te pas komen.
Zij is duidelijk: “Wij helpen lokale, kleine en grote producenten door middel van technologie, waardoor we de kwaliteit van onze producten bekend maken.

Canarian Market is een e-commerce met een marketingstrategie die voordelen combineert voor zowel ondernemers als particulieren, en zorgt voor essentiële aspecten zoals de ontwikkeling en technologische ondersteuning, douaneprocedures voor export en klantenservice.

 

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

GEVLEUGELDE WOORDEN

HET VOORJAAR CARNAVAL

MEER DAN 29.000 LEDEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

‘S LANDS WIJS

BOFFEN EN BLAZEN…

FRANSE COMPLIMENTJES

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

TEN BEL

MIJN DAG