woensdag, mei 22, 2024
HomeBlogNieuwsCANARISCHE EMOJI
spot_img

CANARISCHE EMOJI

Wie regelmatig emoji’s gebruikt weet het wel. Er is een enorme keuze van piepkleine afbeeldingetjes die kunnen gebruikt worden op sociale media en in een aantal computertoepassingen. Honderden figuurtjes die worden gebruikt om emoties, objecten, activiteiten en andere concepten uit te drukken in digitale communicatie staan in diverse categorieën verzameld. 

De categorieën ‘Smileys en mensen’, ‘Dieren en natuur’, ‘Eten en drinken’, ‘Reizen en plaatsen’, ‘Objecten’, ‘Symbolen‘ en ‘Vlaggen’ staan netjes tussen andere onderwerpen die letters, cijfers, haakjes, pictogrammen en andere diverse symbolen bevatten.

Japan

Het woord ‘emojie komt uit het Japans en is samengesteld uit ‘e’ (beeld) en ‘moji’ (karakter). Ze werden ontwikkeld in Japan en verschenen voor het eerst op het einde van de twintigste eeuw. Shigetaka Kurita, een Japanse ingenieur, wordt vaak gecrediteerd als de bedenker van de eerste emoji’s. Hij ontwikkelde een set van 176 pictogrammen voor een mobiel communicatieplatform genaamd i-mode, dat werd uitgebracht door NTT DoCoMo in 1999. Vanaf 2000 begonnen emoji’s zich buiten Japan te verspreiden en werden ze opgenomen in internationale standaarden voor tekencodering, waardoor ze wereldwijd toegankelijk werden.

Emoji Canarias

In dit artikel spitsen wij onze aandacht op de vlaggen en merken de Canarische vlag (in een rood kringetje) op in het overzicht die zich tussen 258 andere vlaggen bevindt. Sinds 2015 kunnen de Canarische eilandbewoners hun vlaggetje gebruiken, maar andere autonome regio’s van Spanje zijn niet terug te vinden in het overzicht. 
Is Canarias de enige uitzondering in deze emoji-lijst? Neen ook Gibraltar, Falklandeilanden, Kaaimaneilanden, Pitcairn, Nieuw-Caledonië, Saint Barthelemy, Frans-Polynesië, Groenland, Aruba en een aantal overzeese gebieden staan in het overzicht.

Douanestatuut

Dit heeft ons danig getriggerd dat wij op zoek zijn gegaan naar de reden van deze unieke verschijning. En wat blijkt? Dat het allemaal te wijten is aan de douanekwestie. In ons artikel TABAK, DRANK EN DOUANE hebben we uitgelegd dat de Canarische Eilanden niet zijn ingestapt in het Europees Douanewetboek en dat de regio voor de douane aldus een buitenlands overzees gebied is. Dit betekent dat de archipel een reeks belastingvoordelen heeft, zoals de bekende Algemene Indirecte Belasting voor de Canarische Eilanden (IGIC) in plaats van de Belasting op Toegevoegde Waarde (BTW), die in de rest van Spanje geldt. 

Unicode

Dit fiscale aspect betekent dat de Canarische Eilanden hun eigen douane hebben en als IC in de ISO 3166-1 standaard zijn opgenomen. Deze standaard is de basis van de tekencoderingsstandaard die de computerverwerking en visualisatie van teksten mogelijk maakt, waarmee Unicode werkt, wat een coderingsstandaard is. Unicode is dus dezelfde standaard die wordt geaccepteerd voor computergegevensverwerking en voor het weergeven en verzenden van teksten in verschillende talen in bedrijven zoals Google, Oracle, Facebook, Apple, Microsoft, Adobe, enz.

Extra expressie

In de afgelopen jaren is het gebruik van emoji’s enorm gegroeid en zijn er duizenden verschillende emoji’s gemaakt. Ze worden nu gebruikt in tal van digitale communicatieplatforms, waaronder tekstberichten, sociale media, e-mails en meer. Emoji’s zijn inmiddels een integraal onderdeel geworden van de hedendaagse digitale communicatie en hebben geholpen om emoties en nuances over te brengen in geschreven taal, vooral in situaties waar tekst alleen niet expressie biedt.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

OUD EN VOL VERLANGEN

TENERIFE VOOR KINDEREN

LENTE OP HET EILAND

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

NIEUWE FIETSROUTE

WEBCAM PLAYA DE TROYA

EL SALTO DEL PASTOR

spot_img