vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsCANARIËRS ZINGEN BIJ ELKE GELEGENHEID
spot_img

CANARIËRS ZINGEN BIJ ELKE GELEGENHEID

Mensen die zingen is van alle tijden en afhankelijk van cultuur, tradities en individuele voorkeur. Waar mensen zingen hangt dan weer af van de locatie, de omstandigheid, de inspiratie en het gevoelsleven. Hoe zuidelijker men gaat hoe groter de drang is om ongegeneerd te musiceren en te zingen. Zo horen we op Tenerife en op de overige Canarische Eilanden meer spontane gezangen dan in de Lage Landen, waar mensen meer gêne en gelatenheid hebben dan hun zuidelijke soortgenoten.   

Meestal zingen we bij religieuze diensten, bij concerten en muziekfestivals, tijdens sportevenementen, bij feestelijke gelegenheden en bij elke gelegenheid waar gezelschappen aanwezig zijn en zich geïnspireerd voelen om te zingen.
Ook als we alleen zingen voelen we soms de drang om te gaan zingen. Klassiek voorbeeld is zingen onder de douche, maar ook de huiskamer, de keuken of elders in de woning zijn ruimten om zijn of haar vocale muzikaliteit te verspreiden. De belangrijkste voorwaarde is het alleen-zijn.

In de auto

Tot nog toe had dit artikel geen relatie met ons favoriete eiland. Nu komt het.
Drie kwart van de Canarische bevolking ouder dan 18 jaar bekent te zingen in de auto. Vijfenzeventig procent van de Canarische Eilanders zegt dat zingen in de auto de stress wegneemt tijdens het autorijden, vooral bij filetoestanden die frequenter voorkomen en dag na dag langer worden. 95,6% onder hen beweert door te zingen de concentratie te behouden tijdens het rijden en 89,3% zegt dat zingen de dag opfleurt. 

Deze cijfers komen uit een een onderzoek van Cepsa GOW, de getrouwheidsclub van brandstofleverancier Cepsa, waarbij 2.500 automobilisten een enquête hebben ingevuld omtrent hun gedrag in de auto.
Het favoriete zangmoment is meestal op weg naar het werk, aldus 56,6% van de respondenten. Het tweede meest populaire moment is gedurende het vertrek bij een uitstapje, een trip, een reis, en dit volgens 20,3% van de autobestuurders.

Zingen met z’n tweeën

Hoewel 61,9% van de Canarische autochauffeurs het liefst zingen wanneer ze alleen in de auto rijden, steken ze boven de rest van de Spanjaarden uit als het gaat om zingen met hun partner. 23% zingt met z’n tweeën, tegenover 20,8% bij de Spanjaarden op het vasteland. Daarnaast zingt 12,4% in familieverband, samen met de kinderen.

De meerderheid van de ondervraagden, 51,3%, zingt altijd in het Spaans en 11,5% in het Engels. Van de muziekstijlen geeft 31,9% de voorkeur aan popsongs en 23% aan rockklassiekers. Latijnse muziek en reggaeton zijn goed voor 17,7%.

Muziek en zingen zit in de genen van de Canarische bevolking. Bij elke gelegenheid gaan ze uit de bol, denk maar aan de talrijke romerías en de gezamenlijke zangstonden. Veelal trekken Tinerfeños na een gezellig uitje zingend de staart op, al dan niet vergezeld van trillende snaarinstrument, zoals de gitaar of de timble. 

EL Vega Life ☀️ Mi Paraiso (Videoclip)

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

MEER DAN 29.000 LEDEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img