maandag, maart 20, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsCANARIËRS AKKOORD MET CORONAMAATREGELEN

CANARIËRS AKKOORD MET CORONAMAATREGELEN

Uit een studie van het Canarisch Instituut voor Statistieken ISTAC blijkt een groot vertrouwen in de aanpak van de crisis door de instellingen. Meer dan 65% van de Canarische bevolking of 82,5% van de volwassen bevolking is het eens met de maatregelen die op de eilanden zijn genomen tegen het COVID-19-virus. Uit deze cijfers kunnen we distilleren dat minderjarigen er helemaal niet voor te vinden zijn.

Uit de studie, die betrekking heeft op het vierde kwartaal van 2020 en gericht is op de bevolking van de Canarische Eilanden, blijkt dat de groepen die bestaan uit gezondheidswerkers, deskundigen en wetenschappers, het leger en de politie veel vertrouwen hebben in de beheersing van de pandemie: alle groepen hebben meer dan 50% en een score tussen ‘vrij veel’ en ‘zeer veel vertrouwen’.

De maatregelen die door de bevolking voor 90% worden aanvaard zijn de handhygiëne, het respecteren van de sociale afstand en de maskerdracht, terwijl de beperking van de openingsuren van vrijetijds- en horecagelegenheden voor slechts 19%, en de nachtklok maar voor 14% wordt gesteund.
Daarentegen zegt 30% van de inwoners een positief vertrouwen te hebben in politieke instellingen zoals gemeenteraden, de Canarische regering, de eilandregeringen en de nationale regering.

34% procent van de inwoners heeft vertrouwen in de door de autonome regio verstrekte gegevens, tegen 22% in de gegevens van de Spaanse overheid.
De belangrijkste problemen die momenteel door de inwoners worden ervaren zijn werkloosheid (59% van de bevolking) die als grootste zorg wordt genoemd, gevolgd door de pandemie (27,5%) en problemen rond de immigratie (25,3%). Andere belangrijke problemen zijn de huidige economische situatie (18,9%) en 16,3% voor de toeristische sector in het bijzonder.

Canariërs hebben voornamelijk schrik om het virus op te lopen, werkloos te worden, budgettair beperkt te worden waarbij niet voldoende voedsel kan gekocht worden, de hypotheek- of huurbetalingen moeten uitgesteld worden en de onmogelijkheid om de rekeningen te betalen.

Hoelang zal het duren om tot een normale toestand terug te keren?
56% denkt dat het herstel tussen één en drie jaar zal duren en 22% denkt dat het tussen vier en acht jaar zal duren. 5% denkt dat het meer dan 8 jaar zal duren en 4% denkt dat deze situatie nooit meer verdwijnt.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

WIJ ZIJN DE PINEUT

GELUK OP EEN EILAND

WIJ BREKEN UIT

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES