maandag, juli 15, 2024
HomeBlogNieuwsCANARIAS PRIORITAIR
SEB LEESON LEGAL GROUP

CANARIAS PRIORITAIR

Voor het eerst sinds lange tijd staan de Canarische Eilanden bovenaan het todo-lijstje van de Spaanse premier Pedro Sánchez. De president richt zich niet alleen op de problematiek van het toerisme van de eilanden, hij wil ook een diplomatiek onderhoud met Koning Mohamed VI van Marokko, in verband met de illegale immigratie.

Hij nam deel aan de top over het internationaal toerisme op de Canarische Eilanden die in La Palma werd gehouden, weliswaar via videoverbinding.
Premier Sánchez stuurde een uitnodiging naar alle reislustigen om de Canarische Eilanden te bezoeken met de boodschap dat de archipel een veilige bestemming is en waar de wintermaanden de beste meteorologische condities van Europa bezitten.

Tijdens de openingszitting van de conferentie die het herstel van het internationale toerisme op gang moet brengen, werd benadrukt dat toeristische sector decennialang op een hoog niveau stond en een ruime aantrekkingskracht heeft ontwikkeld.
Het is tijd om er te genieten van rust en ontspanning in een veilige omgeving, was de teneur op de binnenlandse top.
Daarom zullen de voorwaarden voor het toeristisch verkeer met het Verenigd Koninkrijk prioritair worden herzien. Deze gemeenschap is de absolute top binnen de verschillende taalgemeenschappen die de Canarische Eilanden als vakantiebestemming of als locatie om te overwinteren, hebben aangestipt.

Maar de Canarische Eilanden hebben niet alleen te lijden onder een toeristische crisis, ook de illegale immigratie loopt de spuigaten uit en moet dringend aangepakt worden.
Daarom vraagt Sánchez een ontmoeting op hoog niveau tussen de regeringen van Spanje en Marokko. Hij vraagt een persoonlijke ontmoeting met Koning Mohammed VI, iets wat hij nooit eerder heeft bereikt.

Ondertussen wordt het beschamende (voorlopige) kamp in het vissersdorpje Arguineguin op Gran Canaria, dat drie maanden en tien dagen heeft bestaan, ontmanteld.
Sanchez roept ook de hulp in van de Europese Unie omdat het illegaal migratieprobleem zich voordoet aan de Europese buitengrenzen.
Ondertussen is de immigratiestroom afgenomen. Niemand weet of dit komt door het slechte weer op de Atlantische Oceaan of door de internationale acties die eerder al werden genomen met Mauritanië en Senegal.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

ZONNECRÈME VERPLICHT

NOODHULP TE BETALEN

SEB LEESON LEGAL GROUP