dinsdag, januari 31, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsCANARIAS MET 1.500 KM KUST VERGT GOED OPGELEIDE EHBO’ERS

CANARIAS MET 1.500 KM KUST VERGT GOED OPGELEIDE EHBO’ERS

De Canarische Eilanden, kortweg Canarias genoemd, is bezaaid met ruim 1.500 kilometer kustgebieden waarin gevaren en incidentie voorvallen achter elk hoekje komen kijken. Het is aldus belangrijk dat iedereen kan helpen bij enig incident en accident waarbij medemensen zijn betrokken. Vooral de levensreddende handelingen zoals hartmassage en beademen zijn daarbij belangrijk. Correct reageren en bekwaam ageren bij een ongeval kan veel ergs voorkomen en zelfs levens redden.


Het platform ‘Canarias, 1500 Km de Costa’ doet een beroep op de verschillende regeringen en overheidsinstellingen om de praktijk van eerste hulp onder de bevolking en alle leeftijden te verspreiden en te bevorderen. Volgens de organisatie is preventie bij verdrinkingen niet voldoende en moet der daadwerkelijk worden tussengekomen. Onmiddellijke reanimatie van een slachtoffer na een verdrinking of een ander soort ongeval is van cruciaal belang omdat de eerste minuut doorslaggevend is, maar ook dat eerste hulp voor 90% levensbepalend is.

Cruciale circulatie

De opleiding moet bestaan uit verschillende modules, zoals het vaststellen van de vitale functies van het slachtoffer, ademhaling, lichaamstemperatuur, pupilreflex, bloeddruk en uiteraard een snelle start van het reanimeren indien nodig.
Uiteraard is het nodig om te weten hoe te handelen in geval van een respiratoire insufficiëntieen/of van hartfalen. Daarbij moet de cardio-pulmonaire reanimatie (CPR), die bestaat uit hartmassage en het beademen worden ingeoefend. Dit is cruciaal om de circulatie van bloed in de bloedbanen op gang te brengen en aldus de organen, vooral de hersenen en andere vitale organen, van zuurstof te voorzien.

Heimlichmaneuvre

Het platform stelt dat bij de levensreddende handelingen ook het Heimlichmaneuvre moet worden toegevoegd om een blokkade van de luchtwegen op te heffen. Daarbij wordt de borstkast van het slachtoffer in één keer sterk samengedrukt, om door een drukverhoging in de longen, de luchtpijp terug vrij te krijgen van het obstakel.
Op dezelfde manier is het belangrijk te weten hoe te handelen in geval van brandwonden, kwetsuren en breuken.

Indien deze technieken gekend zijn en kunnen worden toegepast door een brede bevolking is er een verdrievoudiging op de overlevingskansen van het slachtoffer.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

HOPELOOS VERLIEFD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

HARD ROCK HOTEL

EL SEMÁFORO