dinsdag, oktober 3, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsCANARIAS ALS 10de EUROPESE BESTEMMING

CANARIAS ALS 10de EUROPESE BESTEMMING

De Canarische Eilanden staan op de tiende plaats van de meest gewaardeerde bestemmingen in Europa gekozen door reizigers uit de hele wereld.
De ranglijst van de Beste Europese Bestemmingen is er gekomen nadat ruim 300 reisbureaus en het European Destinations of Excellence Network (EDEN), een enquête hebben gehouden onder meer dan 600.000 klanten uit 192 landen, aan wie werd gevraagd: Waar zou u in Europa op vakantie willen gaan zodra het opnieuw veilig is om te reizen?

De enquête werd gehouden in 2020 en was toegespitst op één kernvraag: Waar zou u in Europa op vakantie willen gaan zodra het opnieuw veilig is om te reizen? De Canarische Eilanden kregen 26.432 stemmen en eindigden daarmee op de tiende plaats na Braga, Rome, Cavtat, Florence, Sibiu, Parijs, Kefalonia, Kotor, Soca-vallei en gevolgd door Tubingen, Dordogne-vallei, Tahiti, Capri, Gent, Cappadocië, Calpe, Wenen, Cornwall en Lofoten-eilanden omvat.

Dit was de 12e editie van dit initiatief, waaraan dit jaar meer respondenten uit niet-Europese landen hebben deelgenomen. Een kleine 40% van de stemmers is afkomstig uit andere continenten, terwijl een ruime 60% Europeaan is.
Dit is een teken aan de wand dat de belangstelling om Europa te bezoeken, na de coronapandemie, groter is dan in voorgaande jaren. Een merkwaardig feit is dat de Canarische Eilanden de favoriete Europese bestemming is voor Braziliaanse burgers.

De enquête voor de beste Europese bestemmingen is zeer belangrijk geworden voor de toeristische sector, net als die voor de beste stranden in Europa, de beste kerstmarkten, de meest romantische bestemmingen en de beste skigebieden. In dat laatste criterium is de Canarische archipel geen betrokken partij.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES